SERBAY MANSUROĞLU [email protected]


İstanbul Bahçelievler'de bir müdür yardımcısı Müstecep Y., bir kız öğrenciye cinsel istismarda bulundu. İstismarın ortaya çıkması üzerine Mestecep Y. açığa alınmak yerine başka bir okulda görevlendirildi.

Müdür yardımcısı ve Eğitim Bir Sen üyesi Müstecep Y. okulda bir kız öğrencisine defalarca cinsel istismarda bulundu. İstismar, İstanbul Bahçelievler'de bulunan İMMİB Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. Bir ay öncesine kadar defalarca tekrarlanan istismar 10. sınıfta okuyan kız öğrencinin durumu anlatması üzerine ortaya çıktı. Bunun üzerine aile şikayetçi oldu. Müstecep Y.'nin ifadesi Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro'da alındı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de Müstecep Y. hakkında idari soruşturma başlattı.

Eğitim sendikaları da müdür yardımcısının görevden alınması talebiyle Bahçelievler ilçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı ile görüştü. Ancak cinsel istismarda bulunan müdür yardımcısı Müstecep Y. skandal bir kararla Kazım Beyaz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nde görevlendirildi. Eğitim merkezi öğrenme güçlüğü çeken özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin kayıtlı olduğu bir kurum.

Kaynak: Birgun.net