2015-2016 eğitim öğretim yılının sona ermesine sayılı günler kaldı. Özel okulların yanı sıra devlet okulları da yeni öğretim yılının hazırlıklarına şimdiden başladı. Bayburt’ta bulunan ve özellikle ilçe ve köylerdeki kız öğrencilerin okuması için tasarlanan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yeni eğitim-öğretim dönemi için hazırlıklarını tamamladı. “Yeterki kızlarımız okusun” fikriyle yapılan okulda; yatakhaneden, kütüphaneye kadar her şeyin düşünüldüğü gözlendi. İlköğretim okulundan mezun olan kızlara hizmet verecek okulun tanıtımının ise sadece erkek eğitimcilere yapılması ‘yok artık’ dedirtti.

SADECE ERKEK ÖĞRETMENLER DAVET EDİLDİ
Okulun ve yeni yapılan pansiyonun tanıtım çalışmaları için, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Murat Öksüzer ve Müdür Yardımcıları tarafından Bayburt İli ve ilçelere bağlı köy okulları olmak üzere, buralarda görev yapan ortaokul ve imam hatip ortaokulu Müdür ve Müdür Yardımcılarıyla iftar yemeğinde buluştu.

OKUSUNLAR DİYE TÜM AYRINTILAR DÜŞÜNÜLMÜŞ

Yemek öncesi okulun fiziksel durumu öğretmen kadrosu ve eğitim durumu hakkında Okul Müdürü Murat Öksüzer misafirlere bilgi verdi. Öksüzer, okulda Yabancı Dil İngilizcenin yanında, Kur'an dili olan Arapça'nın da verildiğini ifade etti. Ayrıca bu sene okulda İmam Hatip Fen lisesi Programlı ve İmam Hatip Sosyal Bilimler Lisesi Programlı bölümler açtığını, öğrencilerin sadece sözel derslerle değil, sayısal ders ağırlıklı bölümlerle diğer öğrencilerle yarışma ortamına gireceğini belirtti. Bunun yanında okula 400 ve üzeri puanla gelen her öğrencilere burs verildiğini, ve bu bursun devam edeceğini ifade eden Öksüzer, başarılı öğrencileri gezi ve hediyelerle ödüllendirdiklerini de söyledi.

KIZ PANSİYONUNU ANLATTI
Yeni yapılan Kız Pansiyonu hakkında da erkeklere bilgi veren Öksüzer; 4 kişilik odalar, porselen tabaklar ile günde 4 çeşit yemek ortamı, kantini, masa tenisi masası, akşam etüt programları ile yurtta hizmet verdiklerini belirterek, yurtta kızlara evini aratmayacağı şekilde hizmet ettiklerini vurguladı.

Yenen yemeğin ardından pansiyon ve okul birlikte gezildi.

BİR TANE BİLE KADIN ÖĞRETMEN YOKTU!

Böyle bir programda bir tane bile kadının davet edilmemesi de dikkat çekti. Sadece erkek öğretmenlere yapılan tanıtım “Kız çocukları okulla ilgili şeyleri erkek öğretmenlerinden mi öğrenecekler?” sorusuna neden oldu.

Kaynak: Birgun.net