Sarıyer Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir işçi tarafından dövüldüğü iddia edilen ve kafası kırılan köpek, hayvan dostları tarafından merkezden kurtarıldı.

İstanbul'un Kısırkaya köyündeki Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ndeki A. İ. isimli işçinin bir köpeği öldüresiye dövdüğü söylendi. Köpeğin kafatasında çatlaklar tespit edildi. A.İ.'nin ise Veteriner İşleri Müdürü Ayhan Akbuluttarafından ‘korunduğu’ iddia edildi.

Sözcü'den Edda Sönmez'in haberine göre, hayvan hakları savunucusu Banu Aydın şöyle konuşmuştu: “Hortumla dövülüyor dedik, işkence devam ediyor dedik. Ama söylediğimizle kaldık. Çünkü Sarıyer Belediyesi hayvanlara işkence yapmaya devam ediyor. Biz sadece gördüklerimizi söyledik ama bazıları Sarıyer Belediyesi’nin Kısırkaya köyündeki Hayvan Rehabilitasyon Merkezine destek çıktı. İşci A. İ. senelerce oraya gelen hayvanlara cehennemi yaşatanlardan biri. Bizzat yeni doğmuş köpek yavrularını, tazikli suyla kanala attığını, felçli ayağa kalkamayan hayvanlara hortum tutup, fırçalarla dövdüğünü gördük. Ama nedense görevden ısrarla alınmayan işçi iki gün önce hangarda kafesteki savunmasız bir Golden cinsi köpeğe vura vura kafatasını parçaladı. Barınakta işçi A. tarafından döve döve kafatası parçalanan köpek için Kolluk Kuvvetleriyle birlikte oradaydık olay ile ilgili soruşturma açıldı.”

Aydın, olayın ayrıntılarını şöyle anlattı; “5 Nisan Salı günü Sarıyer veteriner hekimlerinden Kübra Kaya, barınakta bir kafese tedavi için giriyor, temizlik işçisi A.İ. de onunla birlikte yardıma gidiyor. A.İ. yerler ıslak olduğu için köpeğin üzerine düşüyor. Köpekte canı yandığı için havlıyor. Köpeğin üzerine düşerek kolu çizilen A.İ.’ye pansuman yaptırmak için idari binaya götürüyorlar. Pansumandan çıkıp barınağa geri gidiyor A.İ. İdari binada bulunan veterinerler büyük bir gürültü duyuyorlar. Bunun üzerine koşarak barınağa gidiyorlar ve 15 dakika önce A.İ.’ye havlayan köpeği yerde kanlar içerisinde ve sırılsıklam görüyorlar. A.İ. zaptira ile tutmaya çalışırken köpeğin çok çırpındığını ve duvara kafasını vurduğunu söylüyor. Hayvanı hemen içeri alıp röntgen çekiyorlar ve kafatasının kırık olduğunu görüyorlar. A.İ.’ye ne yaptığını tekrar sorduklarında ‘beni ısırdı hortumla su tutup dövdüm bunu hak etti’ cevabını alıyorlar. Bunun üzerine veterinerler tutanak tutuyor."

Barınaktaki iddiaların ardı arkası kesilmezken, hayvan dostları merkezin kapatılması için kampanya başlattı.

Kaynak: Birgun.net