Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, ulusal kimlik konulu bir tartışmada, ülkesinde kadınların 1950'lerden bu yana mini etek giydiğini ve hiçbir zaman canlı bomba olmayı düşünmediğini söyledi.

BBC’nin haberine göre; kadınları burka, çarşaf ve peçe gibi kıyafetler giymemeye sevk etmek için başkent Bişkek’te sokaklara ilan panoları ve afişler yerleştirildi. Atambayev’in yorumları da ülkede bu konuda yürütülen tartışmaların ardından geldi.

İlan panolarında bir tarafta geleneksel Kırgız kıyafetleri giyen kadınlar, diğer tarafta ise çarşaflı ve peçeli kadınları yansıtan fotoğraflar kondu. Fotoğrafların altına ise “Zavallı insanlar! Nereye gidiyoruz” yazıldı. Bişkek sokaklarına konan bu afişler, nüfusunun yüzde 80’i Müslüman olan ülkede büyük tartışma kopardı.

Panolara yönelik eleştirilere cevap veren Atambayev, “Afişleri koyduğumuzda, bazı akıllı insanlar ortaya çıktı ve mini etekleri işaret ettiler. Kadınlarımız 1950’lerden beri mini etek giyiyor ve hiçbir zaman patlayıcı kemer giymeyi düşünmediler” dedi.

“Kıyafetler insanın fikrini değiştirebilir” diye konuşan Atambayev, “Kırgızistan’ı beğenmiyorsanız istediğiniz yere gidebilirsiniz. Yol paranızı veririz, Suriye’ye bile gidebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Birgun.net