Kimse Yok Mu Derneği'ne yönelik FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen 40 şüpheliden 33'ü tutuklandı.

ÇARŞAMBA GÜNÜ BAŞLANAN MAHKEME SORGUSU

Anadolu Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılık tarafından tutuklanmaları istemiyle Çarşamba günü nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedilen 40 şüphelinin sorgusu tamamlandı.

33 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği 40 şüpheliden 33'ünün "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık", "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından tutuklanmasına hükmetti.

7 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Hakimlik, şüphelilerden 7'sinin üzerine atılı suçlarla olayın oluş şekli ve dosya kapsamında suç vasfı ile delillerin değişme ihtimali nazara alınarak serbest kalmalarına karar verdi. 7 şüpheliye yurt dışı çıkış yasağı ve karakola imza atmak şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verildi.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Kimse Yok Mu Derneği'ne yönelik yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dernek başkanı İsmail Cingöz'ün de aralarında bulunduğu 121 kişi hakkında geçtiğimiz hafta gözaltı kararı alınmıştı. Gözaltına alınan 46 kişiden 6'sı emniyet ve savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmış, 40'ı ise tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. ()

Kaynak: Birgun.net