BirGün / Ankara

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'e sunduğu önergesinde "Uludağ Üniversitesinde FETÖ/PDY soruşturmaları sırasında hiç ilgisi olmadığı bilinen bazı kişiler görevden el çektirilirken; Fetullah Gülen ile bir şekilde ilişkisi olduğu bilinen (Kendisinden övgüyle söz eden, çocuklarını KHK ile kapatılan okullara veren vb.) öğretim üyeleri başta olmak üzere bazı kişilere hiç dokunulmamış olması zihinlerde büyük soru işaretlerine yol açmaktadır.” dedi

FETÖ’cüler görevde mi?
CHP'li Orhan Sarıbal'ın Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde yer alan sorular, şöyle:

Uludağ Üniversitesinde FETÖ/PDY soruşturmaları sırasında hiç ilgisi olmadığı bilinen bazı kişiler görevden el çektirilirken; Fetullah Gülen ile bir şekilde ilişkisi olduğu bilinen (Kendisinden övgüyle söz eden, çocuklarını KHK ile kapatılan okullara veren vb.) öğretim üyeleri başta olmak üzere bazı kişilere hiç dokunulmamış olması zihinlerde büyük soru işaretlerine yol açmaktadır.

Bu çerçevede;
1) Halen görevde bulunan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay görev süresi boyunca çeşitli fakültelerde (Tıp, Veteriner, Ziraat vb.) bölümlerin/anabilim dallarının talebi dışında kaç öğretim üyesi için kadro ilan etmiştir?

2) Rektörün kendi kararı ile ilan ettiği bu kadrolar yüzünden Veteriner Fakültesinde olduğu gibi, Fakülte camiası ile ne gibi sorunlar yaşanmasına yol açmıştır; tepki olarak bu süreçte görevlerinden kaç kişi istifa etmiştir?

3) Rektörün kendi ilan ettiği kadrolara atananlar veya kısa bir süre içerisinde atanması beklenenlerin FETÖ/PDY soruşturmalarındaki durumları nedir? Bunlar içerisinde örneğin OHAL KHK ile kapatılan FETÖ hastanelerinde çalışan kişiler var mıdır? Bu kişiler için fakültede ihtiyaç olmadığı halde neden kadro ilan edilmiştir?

4) Rektörün kendi ilan ettiği kadrolar için jüri üyeleri belirlenirken, akademi geleneğinde yer alan kurallara aykırı olarak neden tüm üyeler dışarıdan belirlenmiştir? Rektör tarafından belirlenen jüri üyeleri arasında FETÖ/PDY soruşturmalarında görevden el çektirilen, gözaltına alınan ve/veya tutuklanan kişiler var mıdır? Rektör, Gülen bağlantısı olduğu düşünülen kişileri neden jüri üyesi olarak görevlendirmiştir?

5) Uludağ Üniversitesinde Gülen ile bir biçimde ilişkisi olduğu bilinen (Kendisinden övgüyle söz eden, çocuklarını KHK ile kapatılan okullara veren vb.) öğretim üyeleri başta olmak üzere bazı kişiler neden FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamına alınmamıştır?

6) Rektörün Gülen ile bugüne kadar nasıl bir ilişkisi olmuştur? ABD'de bulunduğu sırada Gülen'i kaç kere ziyaret etmiştir?

7) Rektörün çocuklarının Gülen ile herhangi bir ilişkisi bulunmakta mıdır?

8) YÖK hakkında birçok iddia bulunan Rektörü neden görevden almamaktadır?

9) Halen görev yapmakta olan Rektör Yardımcılarından birisi Azerbaycan’da Gülen’e ait bir okulda yöneticilik yapmış mıdır.

Kaynak: Birgun.net