Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Tarabya Köşkü'nde görüşen Kilis Valisi Süleyman Tapsız çıkışta açıklama yaptı. Tapsız, Cumhurbaşkanı'nın talimatı ile Kilis'te güvenliğin sağlanması, altyapıya yönelik tedbirlerin alınması konusunda gerekli adımların atılacağını söyledi. ''Esnafın borçlarının ertelenmesi, devlet bankalarından faizsiz kredi alınması konularında da gerekli talimatlar verildi'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve beraberindeki heyeti Tarabya'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde kabul eti.
Görüşmede İçişleri Bakanı Ala, AK Parti Kilis milletvekilleri Reşit Polat ve Hilmi Dülger ile Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara da hazır bulundu.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Tapsız, "Cumhurbaşkanımız Kilisliler'in yanında olduğunu söyledi. Gerekli her türlü önlemin alındığını özetle ifade etti. Biz de kendilerine bizi kabul ettikleri için şükranlarımızı arz ettik" dedi.

Tapsız, şöyle devam etti: "Özellikle esnafın vergi borcu ve SGK'ya olan borçlarının ertelenmesi, bununla ilgili tedbirlerin alınması, ayrıca devlet bankalarında faizsiz kredi alınmasıyla ilgili konularda gerekli talimatlar verildi. Buna benzer bir çok ekonomik hususlar pakette var. Bu düzenlemeler yapılacak. Özellikle belediye ile alt yapı konularında da hemen hemen her türlü konu gündeme geldi"

Kaynak: Birgun.net