Hükümet medyası ve ana akım basın kuruluşlarının "roket düştü" başlıklarıyla geçtiği IŞİD'in hedefindeki Kilis yanıyor. Kent 40'ı aşkın roket mermisiyle vuruldu, 17 kişi hayatını kaybetti.

BirGün, 20 Nisan'da konuyu manşetine "Mermi düşmedi, cihatçılar vurdu" başlığıyla manşetine taşımış, konuyla ilgili uyarılara sayfalarında yer vermişti.

İşte o haberde öne çıkanlar:

"CHP Antep Milletvekili Mevlüt Dudu ile CHP Antep Eski Milletvekili Mehmet Şeker, "Kilis’e roket düşmüyor, sınırdan saldırı gerçekleştiriliyor" dedi.

Mevlüt Dudu, Türkiye’nin uyguladığı yanlış politikaların bu tablonun oluşmasında temel teşkil ettiğini söyledi. Dudu’ya göre ‘roket düştü’ söylemlerinin hiçbir inandırıcılığı bulunmuyor. "Yıllardır uygulanan yanlış politikaların elbette bir karşılığı olacaktır" diyen Dudu şöyle konuştu: "Türkiye’yi cihatçıların üssü haline getiren bir anlayışa sahip olan AKP gelinen noktada saldırıların da sorumlusudur. İnsanlar saldırıların hedefi oluyorsa bunun en büyük nedeni AKP’nin tarafgir tutumudur."

Boş yerleri bombalıyorlar

Bölgeyi yakından tanıyan bir diğer isim olan Mehmet Şeker ise Kilis’teki saldırıların cihatçılar tarafından yapıldığını belirtti. "Saldırıları gerçekleştirenler sadece IŞİD’ciler değil. El Nusracılar da bu saldırıları gerçekleştiriyor" diye konuşan Şeker, Türkiye'nin bataklığa çekilmek istendiğini söyledi.

Saldırıların ardından resmi makamlarca yapılan açıklamaların da bir karşılığı olmadığını belirten Şeker, "Sınıra gelip Türkiye tarafına roket atıyorlar. Attıktan sonra da mevzilerine çekiliyorlar. Bizim makamlar ise misliyle karşılık verdik diye açıklama yapıyor. Boş yerlere istediğiniz kadar karşılık verin bir anlamı bulunmuyor" dedi.

Tepki var

Bölge halkının yaşananlar karşısında neler hissettiğini de yorumlayan Şeker, şu ifadeleri kullandı; "Bölgede ciddi bir Suriyeli nüfus var. Farklı etnik kimliklerin entegrasyonu sağlanmadığı için bir korku ve panik havası hâkim. Bunun dışında mezhep çatışması, söylenti olmanın ötesinde halk nezdinde bir ihtimal haline gelmiş durumda. Özellikle Alevi yurttaşlarda ciddi bir tedirginlik havası hâkim. Bu ve benzeri sıkıntıların kaynağı olarak ise Türkiye’nin uyguladığı politikalar görülüyor. Bu politikalar neredeyse her yurttaşta farklı bir mağduriyet yaratmış vaziyette. Hükümete ciddi bir tepki söz konusu."

Kaynak: Birgun.net