CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YPG ve PKK'lilerin cenazesine gitmekle suçladığı AKP milletvekilleri için, Davutoğlu’na, “Bu konuda ne yapacaksınız? Acaba dokunulmazlığı kaldırmak gibi bir girişiminiz olacak mı” diye sordu.

Çubuk’ta Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, YPG'li cenazesine gitmekle suçladığı AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun, “O zaman Türkiye, PYD’yi terör örgütü olarak ilan etmemişti” açıklamasına ilişkin şöyle konuştu:

“TAZİYEYE GİTTİĞİNİ AÇIKLAMASI DOLAYISIYLA KENDİSİNİ KUTLUYORUM”
“Terör örgütü terör örgütüdür. ‘Dün terör örgütü değildi, bugün terör örgütü’ demek doğru değil. Ama bu yürekliliği gösterip taziyeye gittiğini açıklaması dolayısıyla kendisini kutluyorum. En azından bu cesareti gösteriyor. Şimdi Davutoğlu’na sormak isterim; siz bu konuda ne yapacaksınız? Acaba dokunulmazlığı kaldırmak gibi bir girişiminiz olacak mı, diye gerçekten merak ediyorum.”

AKP Siirt Milletvekili Yasin Aktay’ın iddiayı reddetmesiyle ilgili de Kılıçdaroğlu, “Bana gelen bilgi iki kişinin taziye ziyaretine gittiği şeklinde. Tepkiyi partinin milletvekillerine göre değil, tepkiyi ilkeye göre vermeliyiz. Eğer bir ilkemiz varsa, kim farklı bir davranış içine giriyorsa aynı tepkiyi ortak olarak göstermek zorundayız” dedi.

BELÇİKA’DA BAKANLARIN İSTİFASINI SUNMASI: BİZ NİYE O ERDEMİ GÖSTER MİYORUZ?
Kılıçdaroğlu, Belçika’daki terör olaylarının ardından ülkenin adalet ve içişleri bakanlarının istifalarını sunduğunun anımsatılması üzerine de şunları kaydetti:

“Anayasanın 112. Maddesi var, ‘siyasi sorumluluk’ der. Siyasi sorumluluğu üstlenecek namuslu, erdemli, ahlaklı siyasetçiler bekliyoruz. Bizim siyasetçilerimiz de en az o kadar dürüst, namuslu, ahlaklı olsunlar. Orada en ufak bir olay dolayısıyla gidip istifa dilekçelerini veriyorlar. O erdemi, o yüceliği, o ahlakı gösteriyorlar. Biz niye göstermiyoruz? Ölenlerin sırtından mı geçinmiş oluyoruz. İstihbarat zafiyeti var, kimse istifa etmiyor. İnsanlar hayatını kaybediyor kimse istifa etmiyor. Çıkıyorlar terörü lanetlemek için, daha hastanelerde cenaze varken, ağır yaralılar varken, televizyonda gülümseyerek olayları anlatıyorlar ve yine kimse istifa etmiyor Peki bu işin sorumlusu kim? Herhalde içinde bulunduğumuz yaşlılar evindeki yaşlılar değil, herhâlde dışarıdaki simitçi bu işin sorumlusu değil, herhalde taksi şoförü değil. Bu işin sorumlusu, bu ülkede yönetimde bulunan kişiler, yani bakanlar, hükümet. Birileri de çıkıp ‘biz istifa ediyoruz, bu işi beceremedik’ deme yürekliliğini göstersin. O ahalkı göstersin, bunu bekliyoruz.”

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Şehit Uzman Çavuş Emre Tunca’nın Çubuk’ta yaşayan ailesine de taziye ziyaretinde bulundu. (ANKA)

Kaynak: Birgun.net