CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilkent Üniversitesi Genç Hukukçular Kulübü'nün, üniversitedeki "Gündeme Dair" konulu programında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman'daki çocuk istismarına ilişkin, "Bu anlayışı değiştireceğim. Ahlaksızlığa bir kerelik denir mi? Bunları kesinlikle değiştireceğiz. Ahlak, bütün inançların ortak temelidir. Ahlaksızlığı kural haline getirirseniz bu inancı yıkmış olursunuz. Ailelerin manevi, dinsel duyguları istismar ediliyor. Bu çocuklara İslam'ı öğreteceğiz. Kardeşim İslam'ı öğreteceksen Diyanet İşleri Başkanlığı, Kuran Kursu var. Oraya götür. Daha ayıp olanı Milli Eğitim Bakanlığı'nın bunlarla işbirliği yapmış olması. Bunlarla işbirliği yapıyor. İşbirliği yapacak başka bir yer bulamadınız mı?" dedi.

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Karaman'daki çocuk istismarı üzerinden hala Başbakan hedefinin olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi: "Başbakanlık değil de bu anlayışı değiştireceğim. Ahlaksızlığa bir kerelik denir mi? Bunları kesinlikle değiştireceğiz. Ahlak, bütün inançların ortak temelidir. Ahlaksızlığı kural haline getirirseniz bu inancı yıkmış olursunuz. Bir ilimizde küçük çocuklar belli evlere toplanıyor. Soruyorlar çocukları nereye teslim ettiniz? Ensara verdik diyorlar. Ensar kim vakıf. Bu vakfın çocukları bir odada, dairede toplama yetkileri var mı? böyle bir yetkileri yok. Bu ülkenin polisi, savcısı neden bunlara izin veriyor? Sosyal devlet, bütün çocukları korumak zorunda olan devlettir.

AİLELERİN MANEVİ, DİNSEL DUYGULARI İSTİSMAR EDİLİYOR

Ailelerin manevi, dinsel duyguları istismar ediliyor. Bu çocuklara İslam'ı öğreteceğiz. Kardeşim İslam'ı öğreteceksen Diyanet İşleri Başkanlığı, Kuran Kursu var. Oraya götür. Devletin resmi organı.

DAHA AYIP OLANI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN BUNLARLA İŞBİRLİĞİ YAPMIŞ OLMASI

Daha ayıp olanı Milli Eğitim Bakanlığı'nın bunlarla işbirliği yapmış olması. Bunlarla işbirliği yapıyor. İşbirliği yapacak başka bir yer bulamadınız mı? 100 binin üzerinde atama bekleyen öğretmen var. Okul öncesi alın onları, çocukları eğitsinler. Sorun büyük ama çözülmeyecek türden değil."

"SİYASAL İKTİDARLARIN, ÜNİVERSİTELER ÜZERİNDE BASKI KURMASINA KARŞI ÇIKMALIYIZ"

Katmadeğeri yüksek ürün üretmenin ülkelerin ekonomisine büyük katkı sağladığına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Üniversiteler bilgi üretmiyorsa, katmadeğeri yüksek ürün üretemeyiz. Her düşüncenin özgürce konuşulduğu üniversiteler, bizim beklediğimiz üniversitelerdir. Siyasal iktidarların veya belli baskı gruplarının üniversiteler üzerinde baskı kurmasına karşı çıkmalıyız. Bunu yaptığımız zaman Katmadeğeri yüksek ürün üretebiliriz" dedi.

"BU CAHAPE VAR YA BU CAHAPE BU HEP ELEŞTİRİR HİÇ ÖNERİ GETİRMEZ DİYORLAR"

CHP eleştirilerine ilişkin Kılıçdaroğlu, "Bu CHP var ya bu CHP, hatta bazılarının ifadesine göre bu Cahape var ya bu Cahape bu hep eleştirir hiç öneri getirmez. Tam tersine Türkiye'de nerede bir sorun varsa o soruna çözüm üreten tek partiyiz. İkinci parti var demiyorum tek partiyiz. Özgüvenimiz bu kadar yüksek" dedi. ()

Kaynak: Birgun.net