CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlık konusunda hiçbir çekinceleri olmadığını ifade ederek, “Sayın Davutoğlu sen ve yolsuzluk yapan bakanların, onların da dokunulmazlığını kaldır, yolsuzluk yapanların önüne yatma” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Çaycuma Belediyesi Binası Temel Atma Töreninde konuştu. Çatışma ortamına değinen Kılıçdaroğlu, “Dün iki şehidimiz daha geldi. Yüreğimiz burkuluyor, içimiz acıyor. Gencecik, fidan çocuklarımızı toprağa veriyoruz. Çocukların babalarını toprağa verdiği bir süreçten, babaların çocuklarını toprağa verdiği bir sürece geldik” dedi. En büyük arzularının annelerin, babaların evlat acısı çekmemesi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Hepimizin düşünmesi gereken konular var, neden Türkiye bu hale geldi? 14 yıldır terörsüz bir Türkiye devraldınız, bugün Güneydoğu’da şehirler silah deposu haline geldi, neden, kim getirdi bu hale? Kim yönetiyordu bu ülkeyi, kim başbakandı, kim içişleri bakanıydı? Bunların tamamının sorgulanması lazım. Kimsenin kahramanlık edebiyatı yapma gibi bir hevesi olmasın. Bu ülkenin bu fakir fukara çocukları şehit oluyor. Ankara’daki beylerin hangisinin çocuğu o bölgelere gitti, çarpıştı? Onlar Ankara’da oturdular keyiflerine baktılar” dedi.

“O ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKMAK TÜRKİYE’NİN GÖNÜL BORCUDUR”

Karaman’da Ensar Vakfı’na bağlı yurtlarda çocukların cinsel istismara uğraması nedeniyle görülen davaya ilişkin ise Kılıçdaroğlu, bu davayı yakından izleyeceklerini belirtti. Çocuklara yapılan muamelenin hesabını sonuna kadar soracaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Hiçbir çocuğu koruma alanımızın dışında bırakmayacağız. Bu evlatlar bizim de evlatlarımızdır. Onlara sahip çıkmak sadece benim değil, Türkiye’nin gönül borcudur. O çocuklarımıza hep birlikte sahip çıkacağız” diye konuştu.

DAVUTOĞLU’NA: “BEN DOKUNULMAZLIĞIMI KALDIRIYORUM, YİĞİTSEN SEN DE KALDIR”

Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıklar konusunda ise, Başbakan Davutoğlu’na seslendi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Dokunulmazlık olsun mu, olmasın mı? Bizim görüşümüz şu; kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlık olmasın. Neden korkuyoruz? Açık ve net söylüyoruz, kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlık kalksın. ‘Dokunulmazlığı kaldıracağız’ diyorlar ama Çaycumalılar bir şeyi unutmayın, Kemal Kılıçdaroğlu ve onun milletvekilleri diyor ki ‘Bizim dokunulmazlığımızı kaldırın.’ ‘Kaldıracağız’ diyorlar. Ama Davutoğlu diyor ki ‘Benim dokunulmazlığımı kaldırmayın, ben dokunulmaz olayım.’ Şimdi ben Ahmet Davutoğlu’na Çaycuma’dan ‘hodri meydan’ diyorum, ben dokunulmazlığımı kaldırıyorum, yiğitsen sen de kaldır. Adam gibi adamsan kaldırırsın dokunulmazlığı. Neden korkuyorsun sen?

“TERÖR ÖRGÜTLERİNE YARDIM VE YATAKLIK YAPTIĞI İÇİN KORKUYOR”

Ahmet Davutoğlu dokunulmazlığının kaldırılmasından niçin korkuyor? Ben söyleyeyim, terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığı için korkuyor. ‘Ya birisi gelip yakama yapışır, sen terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptın, derse ben ne diyeceğim’ onun için korkuyor. Ben söylüyorum zaten, sen ve arkadaşların terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptınız. Bir ilçede kamyon üzerinde kalaşnikof dağıtılacak, valiye talimat verecekler, ‘bunlara kimse dokunmasın’, bunun hesabı sorulmayacak mı? Soracağız hesabını. Hiç kimse endişe etmesin, hesabını mutlaka soracağız.

Dokunulmazlık konusunda hiçbir çekincemiz yok. Sadece açık ve net söylüyoruz, ‘biz dokunulmazlıklarla ilgili düşüncemizi söyledik, Sayın Davutoğlu sen ve yolsuzluk yapan bakanların, onların da dokunulmazlığını kaldır, yolsuzluk yapanların önüne yatma’ diyoruz. Hırsızlık yapan, yolsuzluk adamın Meclis’te ne işi var? Yargının karşısına çık, yapmadıysa. Ama abisi izin vermez. Çünkü vesayet altında.”

“CHP’Yİ İKTİDAR YAPARSANIZ O PROJEYİ EN KISA SÜREDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Filyos Vadisi Projesi’yle ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, “Yıllardır ‘Filyos Vadisi’ diye bir proje söylüyorlar. Bir türlü bir şey olmadı. Filyos Vadisi Projesi’ni takip ediyoruz, takip etmeye de devam edeceğiz. O proje kapsamında ayrı bir üniversitenin de kurulması lazım. Bu bölgeye ayrı bir üniversite kurulması lazım. Görkemli bir proje olacak. Göreceksiniz, bu bölgeye hayat katacak. İzin verir de CHP’yi iktidar yaparsanız, göreceksiniz o projeyi en kısa sürede hayata geçireceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından, müftü tarafından dua okunarak binanın temeli atıldı. (ANKA)

Kaynak: Birgun.net