Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gericiliğe karşı bildiri yayınlayan liselilere destek vererek "Onlar bizim gururumuz, ışığımız, Cumhuriyetimiz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

"Hakim ve savcılar allak bullak edildi, her biri bir yere sürüldü. Yaptığım bir konuşmadan ötürü bir savcı beni ifadeye çağırıyor. Hakimler ve Savcılar Kararnamesi açıklanıyor o savcı terfi ediyor. Dik durma konusunda en ufak bir endişeniz olmasın. Bu kararnameyi imzalayanlara sormak istiyorum: Hangi ahlaki gerekçeyle anaysayı ihlal eden savcıyı terfi ettiriyorsun?

Bol keseden Almanya'ya atıyorsunuz sonra İncirlik'i Almanlara açıyorsunuz! Ya atıyorsunuz bari bu mübarek Ramazan'da yapmayın.

Birileri Cumhuriyet'ten intikam almak istiyor. Birileri Cumhuriyetin kazanımlarını içselleştirememiş. Açık ve net söylüyorum. Böyle düşünenelerin amaçlarını gerçekleştirme ihtimalleri CHP oldukça kocaman bir sıfırdır.

"CHP İKTİDARINDA BU FİRAVUN DÜZENİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"
IŞİD geldi bizim başkonsolosluğumuzu bastı o zaman bile IŞİD terör örgütü diyemedi! Efendim evelki hafta Adana'ya, Hatay'a gittim. Çiftçilerle görüştüm! Dediler ki 'Dünyada 3 önemli ova var. 1 Po Ovası İtalya'da, 2 Kalifornia Ovası Amerika'da. 3. ova Adana'daki Çukurova!. Patates tarlada kalmış. Soğan tarlada kalmış. Bize diyorlar ki 'Ne olur Dış politikayı yeniden belirleyin'

Size TÜİK'in rakamlarını vereceğim size: 8.3 milyon tondan 6 milyon tona düşmüş arpa üretimimiz!Nohut üretimi 650 bin tondan 460 bin tona düşmüş! Kuru fasüle 250 binden 220 bin tona düşmüş! Toprağımız mı azaldı, hayır! Nüfusumuz mu azaldı hayır. Niye azalıyor çünkü tarımda planlama yok! Dünyanın bütün ülkelerinde tarım ve çiftçi desteklenir. Bizde nasıl desteklenir: Dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyoruz! Çiftçi bir yılda 4 milyon ton mazot tüketiyor. Vergi miktarı 9 milyar lira. Eğer yat olsaydı ÖTV'siz alacaktı ama traktörü olduğu için vergili almak zorunda!

Yaptığı teşviğin 12 katı vergi alıyor! Böyle bir örnek yok! Partimizin sözü var, CHP iktidarında çiftçiye verilecek mazottan KDV de ÖTV de alınmayacak.

Sadece mazot değil arkadaşlar, gübre ve yemde KDV'yi kaldırıyoruz yüzde 1'e indiyoruz dediler. Gittiğin herhangi bir çiftçiye sor. De ki biz KDV'yi kaldırdık, ne kadar kazandınız. Çiftçi diyecek ki ne karı zarar ettik.

2 trakya büyüklüğündeki arazi Türkiye'de ekilmiyor. CHP iktidarında bu firavun düzenini değiştireceğiz.

Eskiden dış politika deyince vatandaş fazla ilgilenmezdi ama cumhuriyet tarihinde ilk kez dış politika üreticinin cebini vurmaya başladı. Bakın oteller bom boş. Turizmciler yazar kasayı atıyorlar hep beraber turist duasına çıkıyorlar. Bu turistin Türkiye'ye gelmesini engelleyen kim? Bu ülkeyi yönetenler kim. Bütün dünyayı bize düşman edenler kim.

Bu fotoğraf Hatay'da hemen hemen herkesin önünden geçtiği yol üzerinde çekildi. Şimdi dünyanın parasını verdikleri TIR'lar milletin elinde kaldı. Bir dönem Çaykur vardı, kimin hakkını savunurdu çay üreticilerinin hakkını.

13 yıl önce taban gübrenin fiyatı 18 liraydı bugün 70 lira. Ben nasıl üreteceğim ben nasıl kazanacağım. Tarla bana bakıyor ben tarlaya bakıyorum o da mahsun ben de mahsun! Çiftçi kardeşim artık senin de uyanman lazım! Senin alın terine değer veren partiye destek vermen gerekiyor.

Bizim bir tarım bakanımız vardı. Fransa tarımına verdiği katkılardan dolayı şovalye madalyası aldı. Ve bu Türkiye Cumhuriyeti'nin tarım bakanıydı. Hala gidip AK Parti'ye oy vereceğim diyorsan gidip oy verebilirsin kardeşim.

Namuslu vatandaş elektrik faturasını alıyor üzerinde kayıp kaçak bedeli yazıyor. Bunu ödemem diyor. Dava açıyor. Yargıtay diyor ki sen bu vatandaştan kayıp kaçak bedelini niye alıyorsun arkadaş! Sonra ne oluyor, hükümet diyor ki ben de kanun çıkarırım o zaman.

"ONLAR BİZİM GURURUMUZ"
Bu kanunun çıkması için niye bu kadar istiyorlar. Yandaşları için istiyorlar. Bu telefon görüşmeleri mahkeme kararıyla belirlenmiş görüşmelerdir.

Liseli çocuklarımız bildiri yayınlıyor. Birilerinin uykusu yine kaçmış. O çocuklar çağı yakalamak istiyorlar. Onlar bizim onurumuz, gururumuz. Onlarla onur ve gurur duyuyorum Onlar bizim gururumuz, ışığımız Cumhuriyetimiz."

Kaynak: Birgun.net