Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman’da Ensar Vakfı eski çalışanı öğremenin 10 çocuğa tecavüz etmesinin raporla belgelenmesiyle ilgili olarak “Buna bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” diyen Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında, “Sema Hanım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı… Çocukları düşünmüyor. Vakfı düşünüyor. Ya sanane vakıftan kardeşim. Sen o çocukları o hale nasıl getirdin? Sen bunu hesabını vereceksin. Çocuklara sahip çıkmıyor. Bir kereden bir şey olmaz diyor. Utan utan, sen annesin ya. Nasıl böyle bir dil kullanabilirsin” dedi.
Konuşmasında Rıza Sarraf’ın ABD’de tutuklanmasına da ayrı bir başlık açan Kılıçdaroğlu, “Rıza Sarraf ABD’de tutuklandı, birilerinin gece uyuması zor. Şimdi Erdoğan ABD’ye gitti. Bir ziyaret eder herhalde. Bu Rıza Sarraf tutuklandı, bizimle ne ilgisi var diyorlar” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Terör bir insanlık suçudur. Pakistan’ın bizim için ayrı bir yeri var. Kurtuluş savaşında bizim için topladıkları para le yardım ettiler. Teröre karşı mücadele insanlığın mücadelesidir bu mücadeleyi tüm dünya verecek. İnsanlığı terör ayıbından kurtarmak istiyoruz.

Bizim il başkanımıza kalleşçe saldıranlara şunu söylüyoruz.Size tasmayı takanlara sakın güvenmeyin. Biz onları Düzceli olarak kabul etmiyoruz. Nedir bu şiddet nereden besleniyor bu şiddet. Olayın arkasında kimler var onu da yakından takip edeceğiz. Terör şuanda doğrudan CHP’yi hedef almaya başladı. Toplumda ciddi bir yozlaşma başladı. Bütün bunların tamamı da üzülerek söylüyorum Müslümanlık adına yapıldı. Müslümanlık sevgi ve hoşgörü üzerine kurulmuştur. Ahlakı temsil edecek kişiler toplumun önderleridir.

NEREDEYSE OKUL KANTİNİNDE BONAZİ SATILACAK
Toplumun önderi konumundaki kişi ahlaklıysa, toplum onu örnek alır. Biz neden illa siyasi ahlak yasası çıksın diyoruz? Çünkü siyasetçi ahlaklı olsun. Parlamentoya ahlaklı insanlar gelsin, dürüst insanlar gelsin. 14 yılda ne oldu? Kadına şiddet. Yüzde 1400 arttı. Her gün kadın cinayetiyle karşı karşıyayız. Şehit gelir, anneler ağlar. Çocuğu işsizdir, anne dertlenir. Bu kadına da biz kalkıp şiddet uyguluyoruz. Yazık günah değil mi? Sevgili peygamberimiz cennet anaların ayakları altındadır. Peki bu şiddet nasıl oluyor da gerçekleşiyor? Ülke yönetilmiyor. Uyuşturucu yaygınlaştı, her 5 evlilikten biri boşanmayla sonuçlanıyor. Okulların kantininde neredeyse bonzai satılacak. Verdiğimiz araştırma önergeleri iktidar partisi tarafından reddedildi.

AİLE BAKANINA SESLENDİ: UTAN!
Bunlar bu yurtları kimin izniyle açtılar? Bu ülkede devlet yok mu, hükümet yok mu, valisi kaymakamı yok mu, başbakanı bakanı yok mu? Olay ortaya çıktıktan sonra bakanların yaptığı açıklamalar… Sema Hanım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı… Çocukları düşünmüyor. Vakfı düşünüyor. Ya sanane vakıftan kardeşim. Sen o çocukları o hale nasıl getirdin? Sen bunu hesabını vereceksin. Çocuklara sahip çıkmıyor. Bir kereden bir şey olmaz diyor. Utan utan, sen annesin ya. Nasıl böyle bir dil kullanabilirsin? Davutoğlu Manisa’da konuşuyor. Karaman’da yaşanan olaydan haberimiz var. Günaydın beyefendi. Haberiniz olmuş. “Çocuk istismarıyla ilgili aydınlatılmamış tek bir nokta kalmayacak” diyor. Eyvallah. Peki yasa dışı bu yurtların açılmasına kim izin verdi?

Kaynak: Birgun.net