CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk televizyonuna yaptığı açıklamada, Rus uçağının Türkiye sınırını ikinci defa ihlal etmesi hakkında, "Rus uçaklarının ihlal etmesi kabul edilemez. Hükümet gereğini yapacaksa doğal karşılarız" dedi. Kılıçdaroğlu, CHP'de bir milletvekilinin Atatürk portresini indirdiği iddiaları üzerine, "Çarşamba günü MYK'mız toplanacak. O gün sonucu paylaşacağız. Bilgiler bizde var" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

RUS UÇAĞININ SINIR İHLALİ İDDİASI
Bir ülkenin sınırları korunması esastır. Bizim sınırlarımız ihlal ediliyorsa gereği yapılmalı. Angajman kuralları belirlenmiştir. Rus uçaklarının ihlal etmesi kabul edilemez. Hükümet gereğini yapacaksa doğal karşılarız. Sınır ihlali olduğu açıkça görülüyor.

ÇATIŞMA VE OPERASYONLAR
Devletin meşru zeminde müdahale etmesi son derece doğaldır. Biz hukuk içinde terörle mücadele edilmeli, sivil kayıplar olmamalı, Türkiye'nin haksız duruma düşmemesi gerekir. Terörle mücadele elbette yapılacaktır, bu konuda gereken desteği vereceğiz. İnsanların özgürce yaşamalarını, düşüncelerini özgürce açıklamalarını isteriz.

Geçmişte Sayın Davutoğlu ile birkaç kez bir araya geldik. Bu konuda yine ihtiyaç çıkarsa görüşlerimizi ifade ederiz. Doğuya, güneydoğuya en çok yardım, heyete gönderen parti biziz. İnsanlarımızın burnunun kanamasını istemeyiz. PKK'nın eline silah alması, sivil kayıplarına yol açması asla kabul edilemez.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Türkiye'de bugün neden anayasayı, darbeyi tartışıyoruz? Gelin, Türkiye'yi darbe hukukundan arındıralım. Biz buna Anayasa Uzlaşma Komisyonu demiyoruz, darbe hukukundan arındırma olursa çok önemli atmış oluruz. Darbe yasalarının da değişmesi lazım. Türkiye'de bugün basının hür olduğunu iddia eden bir Allah'ın kulu yok. Madem medya özgür olacak, o zaman bu yasaları da değiştirelim. Bizim masada söyleyeceklerimiz bunlar. Ben bunları Meclis Başkanı'na mektupla birldirdim. Bu bağlamda Türkiye'de biz özgürlükçü demokrasiyi başlatacak adımlar atacaksak, her türlü çalışmayı yapacağız.

Sayın Davutoğlu'na darbe hukukuna karşı olduğumuzu, bu konuda pek çok örnek vermiştim. Biz darbe hukuku üzerine tarama yaptık. Arkadaşlarımız bu taramalarla komisyona gidecek. Biz herkes düşüncesini ifade etsin, medya özgür olsun, baskıcı hükümet olmasın istiyoruz. Bunları arkadaşlarımız ifade edecek.

ATATÜRK PORTRESİ TARTIŞMALARI
Çarşamba günü MYK'mız toplanacak. O gün sonucu paylaşacağız. Bilgiler bizde var. Mustafa Kemal Atatürk, sadece CHP, Türkiye açısından değil, tüm dünya açısından önder olan bir lider. Kimse onun fotoğrafını indirmeye dahi cesaret edemez. Biz onu seviyoruz, devrimlerine inanıyoruz. Çarşamba günü kararımızı vereceğiz.

Kaynak: Birgun.net