CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugün bir ilki daha tarihe kazıdık, korkuyu sarayın duvarlarına hapsettik artık” dedi.

Kılıçdaroğlu öncülüğündeki CHP korteji, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen yürüyüşün ardından Anıtkabir’e ulaştı.

Kılıçdaroğlu, Anıtkabir’in Tandoğan kapısı önünde, parti otobüsü üzerinden yürüyüşe katılanlara kısa bir “teşekkür” konuşması yaptı. Konuşmasına, otobüsten çalınan Gençlik Marşı’na eşlik ederek başlayan Kılıçdaroğlu, “Hepinize yürekten teşekkürler. Bugün bir ilki daha tarihe kazıdık, korkuyu sarayın duvarlarına hapsettik artık. Biz halkız, biz güçlüyüz, biz yürekliyiz. Biz milli mücadeleciyiz, biz Kuvayı-ı Milliyeciyiz, biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Yasak getiriyorlar, ‘Efendim yürüyemezsiniz’. Ne zaman, 19 Mayıs’ta. Unutmayın 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin ayağa kalktığı bir tarihtir. Hiçbir yasak bize sökmez. Onların yasakları onlar içindir. Biz, birilerinin önünde diz çökmeyiz, sadece efeler oynarken diz çökerler, onurlarıyla” dedi.

Kalabalıkla birlikte tüm Türkiye’ye selam gönderen CHP lideri, “Sağ olun, var olun. Kimse unutmasın biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye konuştu. Daha sonra CHP korteji, Anıtkabir’e giriş yaptı. Kılıçdaroğlu da, partililerle birlikte Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Kılıçdaroğlu’nun Anıtkabir’den ayrılmasının ardından yürüyüşe katılanlar kabir ziyaretine devam etti.

CHP korteji, Valiliğin kararına rağmen gerçekleştirilen yürüyüşüne, farklı bir güzergah üzerinden başlamıştı. Polisin uyarılarının ardından güzergahın değiştirilmesi üzerine, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı yerine Kumrular Sokak üzerinden Anıtkabir’e yüründü. Yürüyüşe ellerinde Türk bayrakları ile binlerce kişi katıldı. Güzergah boyunca, üst düzeydeki güvenlik önlemleri de dikkat çekti. (ANKA)

Kaynak: Birgun.net