Dün HaberTürk kanalında canlı yayına katılan Kılıçdaroğlu, ‘kaset’ komplosunun Erdoğan tarafından hazırlandığını vurgulayarak şöyle konuştu: “Bir kumpas var ortada doğru ama bu kumpas Erdoğan'ın bilgisi dahilinde gerçekleşen bir şey. Erdoğan, 'Böyle bir kaset yoktur' diyebilir mi merak ediyorum. Bu olayı Sayın Baykal da biliyor. Kasetin, Erdoğan tarafından, Erdoğan'ın bilgisi dahilinde kendisine servis edildiğini Sayın Baykal da biliyor. Açık ve net söylüyorum; Erdoğan'ın bilgisi dahilinde bu yapılmıştır, Erdoğan'a servis edilmiştir. Eğer başbakan ahlaklı birisi olsa bu servisi kendisine getirenleri aynı gün görevden alır. Siz Başbakansınız ben size geliyorum bir kaset izletiyorum siz de seyrediyorsunuz sizin bilginiz olmadan birisi gelip bir başbakana böyle bir şey izletebilir mi İzletemez mümkün değil.

Başbakan talimat vermese hangi kamu görevlisi cesaret edip böyle bir olayın içine girebilir?”

Kılıçdaroğlu, ‘kaset’ tartışmalarının ‘paralel yapı’ denilen Gülen Cemaati’yle alakası olup olmadığını ise “O zaman zaten bunlar paralel çalışıyorlardı bilemem ki ben onu zaten beraber değiller miydi?" ifadeleriyle değerlendirdi.

‘Kaset’ konusunda önceki gün açıklamalarda bulunan CHP’nin eski genel başkanı Deniz Baykal, “Bu işi çözmek istiyorsanız sorarsınız Başbakan'a ve Kılıçdaroğlu'na sorun. Çünkü o, başbakanın o kaseti seyrederken görüntüsünü izlediğini söyledi” demişti.

Kaynak: Birgun.net