CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Teröre karşı durmak hepimizin ortak görevidir. Ama buna ortam hazırlayanları da unutmamamız gerekiyor. Kimler bu ortamı hazırladı bunlara? İzlenen politikanın Türkiye’yi getirdiği noktaya bakın. Durup dururken, sizin Suriye’de ne işiniz var?” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP’li Muratpaşa Belediyesi’nin asfalt üretim şantiyesi açışında konuştu.

“TERÖRE KARŞI DURMAK HEPİMİZİN ORTAK GÖREVİDİR”

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Belediye başkanımız güzel hizmetler yapıyor, anlattılar. Emin olun alkışlayamıyoruz. Elimiz kolumuz bağlanıyor, dilimiz bağlanıyor. İnsanlara acıyoruz. Böyle bir vicdansızlığı asla kabul edemeyiz, etmiyoruz da zaten. Terör kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin lanet okumak hepimizin ortak görevidir. Teröre karşı durmak hepimizin ortak görevidir. Ama buna ortam hazırlayanları da unutmamamız gerekiyor. Kimler bu ortamı hazırladı bunlara? İzlenen politikanın Türkiye’yi getirdiği noktaya bakın. Durup dururken, sizin Suriye’de ne işiniz var? Neden Suriye’nin içişlerine karışıyorsunuz? Neden Mısır’la kavga ediyorsunuz? Neden Rusya’yla kavga ediyorsunuz? Neden Irak’la kavga ediyorsunuz? Neden? Hangi gerekçeyle kavga ediyorsunuz?"

“VATANSEVERLİK KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİL”

Cumhuriyeti kuranların savaş meydanlarından geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Onlar savaşın ne kadar acımasız olduğunu en iyi bilen insanlar. Filistin’de, Yemen’de, Libya’da çalıştılar, çarpıştılar. Cumhuriyeti kurarken bütün o acıları yaşadılar ve dediler ki bizim bir tek arzumuz var ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ dediler. Tek arzuları buydu. Bundan sapmaya başladık. Neredeyse komşumuza selam veremez hale geldik. Anlatın bunları, söyleyin. Benim görevim ama sizin de göreviniz vatandaş olarak. Bu ülkede biz Doğu, Batı, Güney, Kuzey ayrımı yapmadan, kimlik ayrımı yapmadan, inanç ayrımı yapmadan, insansa başımızın üstünde yeri var ve beraber yaşamak istiyoruz. Vatanseverlik kimsenin tekelinde değil, hiç kimsenin tekelinde değil. Hepimiz ülkemizi seviyoruz. Hepimiz ülkemiz için çalışıyoruz. Çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız. Eğer çocuklarımıza güzel bir Türkiye’yi bırakamıyorsak, bizim sorumluluğumuz var demektir. Bizim yanlışımız var demektir.” (ANKA)

Kaynak: Birgun.net