CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakat çerçevesinde, AKP'nin ve Saray'ın İsrail politikasını "fiyasko" olarak nitelendirdi.

Benzer bir fiyaskonun, Rusya ilişkileri konusunda da yaşandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bizde bir söz vardır. Büyük lokma ye, büyük laf etme. Bunlar çok büyük laflar ettiler. Şimdi sonucunu görüyorsunuz” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan Ve AKP hükümetinin “taviz üzerine taviz verdiğini” de söyledi.

Kılıçdaroğlu, Sözcü’ye yaptığı açıklamada, “İsrail’le bütün yaşananlar 20 milyon Dolar içinmiş” dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu; “Rusya için de sürekli büyük laflar ettiler. Başbakan ve Cumhurbaşkanı, ‘uçak benim talimatımla düşürüldü” yarışına girdiler. Şimdi, Erdoğan’ın Rusya’ya ‘üzgünüm’ yazdığı mektubu, Kremlin sözcüsünün açıklamasından öğreniyoruz. İsrail mutabakatını da İsrail basınından öğrendik. Acı olan, dış politika ile ilgili değişikliklerin, Türk kamuoyundan saklanması. Türkiye’yi ilgilendiren bu kadar önemli meselelede, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına bilgi verilmemesi. Yaptıklarının yanlış olduğunu onlar da gayet iyi biliyorlar. Dış politikası iflas eden bir Türkiye, geleceği için strateji üretemez” dedi.

“HER TÜRLÜ TAVİZİ VERECEK KONUMDALAR”

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın ve AKP hükümetinin, dış politikada yaşanan bozgunlar nedeniyle “her türlü tavizi verebilecek konuma geldiklerine” de vurgu yaptı.

Kaynak: Birgun.net