Adana’da dün çiftçilerle yaptığı toplantının ardından Hatay’a geçen Kemal Kılıçdaroğlu, kaldığı Antakya Savon Otel’de Korkmaz, Cömert ve Atakan’ın aileleri ile görüşmesinde sohbet edip sorunlarını dinledi.

Görüşme sırasında Abdullah Cömert’in CHP Gençlik Kolları üyesi iken bir pencereyeKılıçdaroğlu resminin asılı olduğu bayrağı takarken gösteren çerçeveli fotoğrafı ailesi tarafından CHP liderine verilirken, hüzünlü bir ortam oluştu.

'nın haberine göre, görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, otelde düzenlenen bir toplantıyla CHP’li belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu yöneticileriyle biraya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Hatay ve çevresinde yaşayan Suriyelilerin durumunun ele alındığı belirtildi.

TARİHİ HABİB-İ NECCAR CAMİİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Kılıçdaroğlu, toplantının ardından Hatay’ın tarihi Habib-i Neccar Camii’ni ziyaret etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da eşlik ettiği ziyarette Kılıçdaroğlu, cami imamı Fethullah Kırşan’dan bilgi aldı.

Habib-i Neccar, Yahya ve Yunus Hazretlerinin türbelerinde dua eden Kılıçdaroğlu, daha sonra Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne geçerek CHP’li Başkan Lütfü Savaş ile Arsuz, Defne ve Samandağ Belediye Başkanları’nın verdiği brifinge katıldı.

"CHP İKTİDARINDA BÜTÜN SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarından brifing aldıktan sonra Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Antakya-Defne İçme Suyu projesinin temel atma törenine geçti. Otobüsün üzerine çıkarak alanda bekleyen kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, Hatay’ın içe suyu sorunun 2017’ye kadar çözüleceğini söyledi.

İktidarın yanlış dış politikasından dolayı en çok zarar gören illerden birinin Hatay olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Ama Hatay bir Kilis gibi, birGaziantep gibi olmadı. Çünkü Hatay’ı yöneten CHP’li belediye başkanları var. Dış politika her vatandaşımızı yakından ilgilendiriyor. Bakın Hatay TIR filosu açısındanTürkiye’nin ikinci büyük filosuna sahipti. İstanbul 1, Hatay 2 numaraydı, 100 binin üstünde araç vardı, araç sayısı düştü. Bakın görüyorsunuz pek çok TIR’ı yolun kenarında beklerken görüyoruz, bunlar müşteri bekliyor. ’Nasıl satıp paramızı kazanacağız?’ diye düşünüyorlar. Tarım ve turizm zarar gördü. Çiftçi bize ’Ne olur dış politikayı düzeltin, malımızı satalım’ diyorlar. Turizmciler geliyor, ’Ne olur dış politikamızı düzeltin turist gelsin’ diyorlar. Onlara sözüm söz, Kılıçdaroğlu sözü, CHP iktidarında bütün sorunlarınızı çözeceğiz. Bütün komşularımızla barış içinde yaşayacağız, Suriye’yle, Irak’la, İran’la Filistin’le, Libya, Mısır ve İsrail’le Rusya’yla bütün komşularımızla barış içinde yaşayacağız."

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından içme suyu inşaatının temelini attı.

Kaynak: Birgun.net