CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün darbe girişiminde uçaklar tarafından bombalanan ve 43 özel harekatçının şehit olduğu Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti.

CHP lideri ziyarette basın mensuplarında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Anayasanın ruhuna sadık kalan polis teşkilatımız hepimizin göz bebeği olmalıdır. 15 TEmmuz akşamı yaşanan olay Türkiye cumhuriyeti tarihinde birden fazla ilki doğurdu. Ortak payda oluşturdu. Özgürlüklere bağlılık konusunda büyük bir ortak payda oluştu. 43 arkadaşımız, havacılı dairesinde de 7 arkadaşımız demokrasi şehidi oldu. Onları hiçbir zaman unutmayacağız.

"FETÖ terör örgütünün..."

Bugün Türkiye'nin yeniden ayağa kalkması onların hayatlarını feda etmesi ile gerçekleşti. FETÖ terör örgütünün devletin içinde bu kadar yuvalanması, hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir tablodur. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama bütün partilerin demokrasi konusunda ortak bir görüş oluşturmaları çok önemlidir.

O akşam 16 Temmuz sabahı için mücadele eden polis teşkilatımıza, TSK'daki çete ile bağlantısı olmayan üyelerine teşekkür ediyoruz. En büyük teşekkürümüz de darbeye karşı direnme hakkını kullanan vatandaşlarımıza. Biz siyasetçiler olarak bugünkü atmosferden son derece mutluyuz. Umarım hep böyle devam eder."

İKİNCİ AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki görüşme için şöyle dedi:

"Görüşmede muhalefet partilerine bilgi verildi. Anayasa konusunda yargı ile ilgili düzenlemeleri toplantıda ifade ettik. Bir görüş birliği sağlandı. Anayasa'da yargının üstünlüğü ve bağımsızlığı için yapılacak değişilikliğe katkı vereceğiz. Umarız önümüzdeki günlerde siyasi partiler bir araya gelirler."

İADE EDİLMELİ

CHP lideri, Gülen'in ABD'den iadesiyle ilgili ise "Fethullah Gülen'in iade edilmesi lazım.. Gülen, aklanmak istiyorsa gelip bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır" dedi.

Kaynak: Birgun.net