CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüksek yargıyla ilgili Meclis’te kabul edilen yasa tasarısı üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yüklendi: “Yardım ve yataklıktan tutuklanacağını biliyor. Onun için yargıyı değiştiriyor.”

Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in haberine göre partisinin, basına kapalı yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, yargı paketinin açıkça Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi: “Bunlar suçluluk psikolojisi içinde. Suç işlemeye devam edecekler. Bu nedenle bağımlı yargı yaratmaya çalışıyorlar. Mesele, suçlunun dişine göre mahkeme tasarısı.”

‘Bu kayyım bir gün herkesi vurur’

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın, Gezi Parkı konusunda cesur olunması gerektiğini savunarak sarf ettiği “Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardır, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız ve adı bunun ister tarih müzesi olur, ister şehir müzesi olur. Bunu orada yapmamız lazım” sözlerine de değindi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Üç yıl sonra Gezi’yi tekrar gündeme getiriyor. İç savaş çıkarmak istiyor. Temel amacı toplumu sindirmek, korkutmak. Sinmeyecek ve korkmayacağız. Buna sağcı solcu herkes tavır koymalı. Toplumun her kesimi sinmiş, bizim dışımızda konuşan yok. Bu kayyım bir gün herkesi vurur.”

Kaynak: Birgun.net