Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP kurucularından Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ın Dolmabahçe görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamaları doğru bulduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK'te 'Tarafsız Bölge' programında Ahmet Hakan, CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Hürriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek'in sorularını cevapladı.

Kılıçdaroğlu, Bülent Arınç'ın açıklamalarına ilişkin soruya şu cevabı verdi: "Bu tamamen AKP'nin iç tartışmasıdır, bizi ilgilendirmez. Ama ele alınan konu önemlidir. Bütün samimiyetimle söylüyorum ki, Dolmabahçe görüşmeleriyle ilgili olarak Bülent Arınç'ın açıklamaları doğrudur. AKP'nin kendi içinde güneş yüzü görmemiş gerçekler var. Dolmabahçe'deki görüşmeden Erdoğan'ın haberinin olmaması mümkün değil. Sayın Arınç, hepimizin bildiği gerçekleri söyledi.

AKP'de farklı sesler çıktı ama baskıyla sözlerini geri çektiler. Bülent Arınç, içerden gelen bir baskıyla geri adım atmaz. Arınç'ın partide bir ağırlığı var, bunu hepimiz biliyoruz. Demek ki Arınç bile artık patlama noktasına geliyor. Yeni bir parti, hareketin çıkacağını hiç zannetmiyorum. Sayın Arınç, gerçekleri fazlasıyla biliyor ama söyleyemiyor. Sayın Bülent Arınç'a bildiklerini söylememek yakışmıyor. Kul hakkı yiyene karışmıyorsanız, o suça ortak oluyorsunuz demektir. Arınç, gün yüzü görmemiş hakikatleri söylemeyecekse hiç konuşmasın. Bu, Arınç - Erdoğan arasındaki mesele değil, tüm devleti ilgilendiren bir konu bu."

Kaynak: Birgun.net