Tokat'ta konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "İl başkanlarına talimat verdim, nerede bir mağdur varsa sahip çıkacaksınız dedim" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişimi soruşturmaları kapsamında mağduriyet yaşandığını belirterek "İl başkanlarına talimat verdim, nerede bir mağdur varsa sahip çıkacaksınız dedim. Vay efendim karşı çıkıyorlar. Bütün mağduriyetlere karşı çıkacağız" dedi.

Tokat'ta konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Soracağım, sizler de sorun. 'Ne istediniz de vermedik', neleri verdiniz siz arkadaşlar? Neleri verdiniz? Üniversiteleri kapattılar. Bunlar cemaatin üniversitesidir. Ya bu çocuklar ÖSYM'ye girmiş, ÖSYM yerleştirmiş bunları. Öğrenciler perişan.

"Bir polis memurundan mektup aldım. Görevine son verilmiş, ayrıca hapiste. Suçum şu diyor; Kayseri'de bir kooperatife girdim. Taksidini bir banka aracılığıyla ödüyordum. Havale parası alacağım dediler, kooperatif dedi ki, 'Bank Asya'dan gönderirsen onlar almıyor.' Sen misin yapan, polislikten atıyorlar.

"Şimdi arkadaşlar bunlar olmaz, mağdurlar yaratılmaz. Darbeye teşebbüs edenler bellidir, çıkarırsın yargının önüne hep beraber hesabını yapılsın. Ayrıca bu davalar televizyonlardan canlı verilsin, kim hangi suçu işlemiş görelim. İl başkanlarına talimat verdim, nerede bir mağdur varsa sahip çıkacaksınız dedim. Vay efendim karşı çıkıyorlar. Bütün mağdurlara karşı çıkacağız."

Kaynak: Birgun.net