CNN Türk'te soruları yanıtlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Selahattin Demirtaş beni aradığında "Terörü lanetliyoruz" dedi. Bu cümle değerli bir cümleydi. HDP'nin parti olarak teröre karşı daha güçlü bir söyleme ihtiyacı var. HDP'nin tümüyle dışlanması doğru değil" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

"Ardanuş'taki belediye binamızın açılışı için gittik. Şavşat üzerinden Ardanuş'a gittik. Dar bir vadiden giderken araçlar durdu. Gözlemlediğim kadarıyla güvenlik güçleri çıktı ve bize dikkatli olmamız gerektiği uyarısı yapıldı. Sonra bizim bulunduğumuz araç dağın yamacına iyice yaklaştırıldı. Birden bire silahlar patladı. Ateş ediliyordu. Tam vadinin ortasındaydık. Ne olduğunu merak ettik. PKK ile bir çatışma olduğu söylendi. Bir süre sonra yanımızdan bir ambulans hızla geçti. Bir erin yaralandığı söylendi.

Koruma roket atarla bize saldırıda bulunabileceğini ve ona doğru ateş ettiğini söyledi. Bir zırhlı araç geldi. Geri döndük. Sizi Şavşat'a yakın bir yerde karayollarına götürmemiz gerekiyor dedi.

Beni ilk Efkan Ala Bey aradı. Her türlü tedbiri aldıklarını söyledi. Daha sonra Cumhurbaşkanı ve Başbakan aradı. Selahattin Bey de aradı. Ben Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeyim dedi, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Efkan Bey bir süre sonra helikopter tahsis ettiklerini söyledi. Biz tabi programımızı iptal etmedik, helikopteri kullanıp Ardanuç'a gittik. Oradan Artvin programımız vardı, fakat gecikme fazla olduğu için Hopa'ya ve ya Rize'ye gidip oradan havalimanına gidebilir miyiz dedik, hava şartları izin vermedi. Erzurum Havalimanı arandı yer olduğu söylendi biz Erzurum'dan Ankara'ya dönüşümüzü gerçekleştirdik.

15 Temmuz sonrası suikast girişimi konusunda ilgili yetkililer beni uyardı. Oturduğum odada güvenlik amacıyla ışık açılmıyordu. Türkiye'nin refahı için benim bir bedel ödemem gerekiyorsa ben hazırım.

Selahattin Demirtaş beni aradığında "Terörü lanetliyoruz" dedi. Bu cümle değerli bir cümleydi. HDP'nin parti olarak teröre karşı daha güçlü bir söyleme ihtiyacı var. HDP'nin tümüyle dışlanması doğru değil."

Kaynak: Birgun.net