Almanya’nın en çok satan gazetesi Bild, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı röportajı, CHP liderinin “Erdoğan bir diktatör” sözlerini manşete taşıyarak duyurdu. Kılıçdaroğlu, Bild muhabirinin “Erdoğan’ı daha çok hangi despota benzetirsiniz” sorusuna, “Erdoğan benzeri görülmemiş bir diktatördür, başkasıyla karşılaştırılması zordur” yanıtı verdi.

Almanya’nın en çok satan gazetesi Bild, “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın en büyük karşıtı, anamuhalefet lideri” diye tanıttığı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı röportajı, CHP liderinin “Erdoğan bir diktatör” sözlerini manşete taşıyarak duyurdu. Bild, “geçen hafta kamuoyunun önünde Erdoğan’ı diktatör diye niteleyen” Kılıçdaroğlu’nun, “Türkiye’nin AB’den daha fazla uzaklaşmaması açısından Avrupa’nın umudu olduğunu” dile getirdi.

Türkçesi internette

Gazete CHP Genel Merkezi’nde yapılan röportajın web sitesinden link vererek Türkçe versiyonunun tamamını yayımladı.

Benzersiz diktatör

“Erdoğan’ı size göre diktatör yapan en önemli üç gerekçe nedir” sorusuna “1. Sadece kendisinin doğruları bildiğine ve söylediğine inanıyor. 2. Partisini tek başına yönetmek ve ona hükmetmek istiyor. 3. Her demokrasinin temelini oluşturan yasamayı ve yargıyı, yani anayasayı hiçe sayıyor” karşılığını veren Kılıçdaroğlu “Onu daha çok hangi despota benzetirsiniz” sorusunu da “Erdoğan benzeri görülmemiş bir diktatördür, başkasıyla karşılaştırılması zordur” diye yanıtladı.

Merkel sorusu

“Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sığınmacı pazarlığında Erdoğan hanedanına güvenmekle yanlış kişilere mi itimat etti” sorusunu CHP lideri “Hayır. O, demokratik kuralların gereklerine uygun davrandı ve anayasa temelinde seçilmiş olan Başbakan ile, Sayın Davutoğlu ile müzakere etti” diye yanıtladı. “Erdoğan’a siz güveniyor musunuz” sorusu üzerine de şunları söyledi:

“Hayır. Soruyorum size: Demokrasiyi ayaklar altına alan birine, kendi ülkesinin anayasasını tanımayan, yönetimi altında basın özgürlüğü fiilen ortadan kalkan birine nasıl güven duyulur ki? Üstelik yeni başbakanın da bir Erdoğan kuklası olacağı daha şimdiden belli.”

Hem PKK'yi hem IŞİD'i destekledi

Kılıçdaroğlu “Erdoğan terörle mücadeleyi kendi kişisel hedefleri için istismar ediyor. Böylece kendini milletin tek kurtarıcısı olarak sunmak istiyor” dedi. Gazetenin “Burada dikkat çeken bir durum söz konusu: Erdoğan Kürt PKK ile mücadele ederken tüm olanaklarını seferber ediyor, IŞİD’e ise yoğun destek sağladı” yorumu üzerine Kılıçdaroğlu şu çıkışı yaptı: “İtiraz ediyorum: Erdoğan her ikisini desteklemiştir – PKK ’yi de. Onun yöntemi budur: Terör gruplarını önce destekler, çatışmaları tırmandırır, sonra da kurtarıcı sıfatıyla müdahale eder. Valilere, PKK ’nin silah depolarına dokunmayın emrini verdiği Güneydoğu‘da da böyle olmuştur.

Kaynak: Birgun.net