CEREN ERCİH

Demokrasiye Destek Platformu 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini kınamak için bu akşam Lefkoşa Sarayönü Meydanı’nda ‘Demokrasiye Destek Mitingi’ düzenleyecek. Demokrasiye Destek Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada, mitinge destek verenler arasında Fetullah Gülen Cemaati’ne karışmış isim ve kuruluşların da yer aldığı ileri sürüldü.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından Başbakan Hüseyin Özgürgün, ‘Kuzey Kıbrıs’ta bu yönde örgütsel bazda bir faaliyete rastlanmadığını ve örgütsel bazda kullanılan bir bina veya yer de olmadığını’ belitti ancak Türkiye Büyükelçisi Derya Kanbay, Gülen Örgütü hakkında “Bu yapının Kuzey Kıbrıs’ta da uzantılarının bulunduğunu biliyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Kuzey Kıbrıs’ta birçok bakan, milletvekili, iş insanı ve üniversitenin bu örgütle bağı olduğu iddia ediliyor. Bu akşam düzenlenecek olan Demokrasi Mitingi’nde Gülen Örgütü’ne adı karışan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Milletvekili Ahmet Kaşif de bulunacak. Kıbrıs İlim Ahlak ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın 2015 yılında kurmuş olduğu Kıbrıs İlim Üniversitesi Kurucu Rektörü İsmail Güleç ve Yakındoğu Üniversitesi’nin kurucu rektörü Suat Günsel de mitingde yer alacak.

Kaynak: Birgun.net