DENİZ AYHAN / ANKARA

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) OHAL'in kaldırılması, KHK'ların geri çekilmesi için tüm Türkiye'de organize ettiği eylem takvimine start verdi. Bugün ülke çapında açığa alınan ve ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi için basın açıklaması ve imza kampanyası başlatıldı. Tüm Türkiye'de okunan ortak basın açıklamasında zulmün ve zorbalığın efendileri önünde asla boyun eğilmeyeceği ve baskılarla bu sesin susturulamayacağı dile getirildi.

“Hukuk dışı uygulamaların karşısındayız!”



KESK’in tüm Türkiye’de okunan basın açıklamasında şunlara yer verildi:

"Darbecilerle mücadele" adı altında kamu emekçilerine, işçilere, toplumsal muhalefete, seçilmişlere yönelik çok ağır bir saldırının başlatıldığı bir zulüm dönemi yaşamaktayız. İktidar ise darbe girişimini "lütuf" olarak görmüştür.

Her türlü baskıya, engellemeye rağmen herkese güvenceli iş güvenli gelecek talebinden taviz vermeyen konfederasyonumuz KESK de hedef alınmaktadır. Biz tüm toplumsal yaşamın dinsel referanslarla yeniden yapılandırılmasına karşı laik ve seküler yaşamın yılmaz savunucusuyuz.

KESK, yurt genelinde eylem yapacak

KESK sadece üç milyon kamu emekçisinin değil, emekten, demokrasiden, barıştan yana milyonların sesi olduğunu vurgulandı ve her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamalar karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de sesiz kalmayacağız.

İhraç edilen ve açığa alınan Kamu emekçileri derhal görevlerine iade edilmesini talep eden KESK, yurt geneliyle eş zamanlı olarak imza kampanyası başlatıyor, tüm halkımızı bu haklı mücadelemize destek vermeye çağırıyoruz.

Kaynak: Birgun.net