BİRGÜN / ANKARA

15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasının ardından kamu alanında "cadı avı" başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Teklif Hakları Genel Müdürlüğünde Uzman Yardımcısı olarak çalışan KESK'e bağlı Kültür-Sanat Sen üyesi Diren Yeğen, açığa alındı.

Yeğin'in açığa alınması, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın "Kurunun yanında yaşın da yanma endişesi her yerde var. Bu endişe bende de var” açıklamasını akıllara getirdi.​

Yaklaşık üç yıldır Bakanlık’ta çalışan Yeğin’e, 21 Temmuz’da Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Asım Keser’in imzasının yer aldığı “FETÖ/PDY terör örgütü” konulu yazı tebliğ edildi.

​"Görevi başında kalması sakıncalı’’

Yazıda, 15 Temmuz darbe girişimi anımsatılarak, “Bu olay terör örgütüyle bağlantılı tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla etkin bir mücadele edilmesi gerektiğini ortaya koymuştur. Bu kapsamda, 20.07.2016 tarih ve 180 sayılı Makam onayı ile inceleme/soruşturma açıldı. Soruşturma dolayısıyla 657 sayılı Kanunun 137 inci maddesi gereğince görevi başında kalmasında sakınca görülen Bakanlığımız personeli hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri alınması zorunluluğu hasıl olmuştur” denildiği bildirildi.

Yeğin, Gülen cemaatiyle ilişkilendirilmesine tepki göstererek, “KPSS’de en yüksek puanı almama rağmen girdiğim beş mülakatta elendim. Üç yıl önce nihayet ​mülakatta elenmeden şimdiki görevime başladım. Belli ki bu listeler farklı biçimlerde önceden hazırlanmış fişlemelerdir. Bu yanlışlık düzeltilmeli ve biran önce görevimin başına dönmeliyim” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net