10 Ekim Ankara katliamının ardından Salihli'de gerçekleştirilen protesto eylemine katılanlardan 13 kişi Salihli Adliyesi 5.Asliye Ceza Mahkemesinde Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesi ile yargılanmaya başlandı.

'Katil,Hırsız Erdoğan' sözleri gerekçesi ile TCK.nun 299/2.maddesi uyarınca cezalandırılmaları istemi ile KESK, DISK Emekli Sen ve Birleşik Haziran Hareketi'nden toplam 13 kişiye davası açıldı.

Duruşma 20 Ekim 2016 tarihine ertelenirken, KESK üyelerinin avukatı Nedim Değirmenci ise savunmasında suçun oluşması için Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı vasfı taşıyıp taşımadığının anlaşılması amacıyla gerekli kurumlardan Erdoğan'ın diplomasını istedi.

Davayı, CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Milletvekilleri Tur Yıldız Biçer ile Mazlum Nurlu ve Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da takip etti. Mahkeme öncesi Adliye önünde 'Susmayacağız Direneceğiz Baskılar Bizi Yıldıramaz' pankartı açarak basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Egitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca 'Böyle bir acıya tepkiyi dile getiren insanların yanında olmak gerekirken dava açılması vicdanlara yeni bir yara açmıştır. Bu doğrudan demokrasi süreciyle ilintilidir. Biz buradan çıkacak kararın düşünce ve fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeli.Bu davanın takipçisiyiz'dedi.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise: "AKP bu ülke için her zaman daha çok adaletsizlik üretecek; çünkü
artık bu ülkede anayasa yok,hukuk kavramı yok.

Düşünün; Burada şu an;anayasayı tanımıyorum diyen,anayasayı bana uydurun,ben yargının da cumhurbaşkanıyım diyen birine hakaretle suçlanan insanlar var.

Elbette 14 yıl önce hukuk;bu ülkede şahane bir adalet üretmiyordu ama AKP, önce parti devletini inşa etti sonra Hukuk devletinden devletin hukukuna geçti biz şu an bunu yaşıyoruz.

Devlet halkın devleti değil partinin devleti olunca da ilkokul öğrencisinden üniversiteli gence;balkonunda tencere çalan kadından akademisyene;gazeteciden,sendikacıya herkes kendini bu hukuk tanımaza hakaretten onun mamülü olan hakimin karşısında bulabiliyor.

Ama unutmasın,onu ne partili cumhurbaşkanlığı ne de hayalini kurduğu başkanlık kurtaracak. Bizler bigün bu adliyelere onun yargılandığı davaları izlemek için de geleceğiz

Kaynak: Birgun.net