Haber Merkezi

KESK Eş Genel Başkanları Şaziye Köse ve Lami Özgen, BirGün'ü ziyaret etti. Eş Genel Başkanlar Köse ve Özgen, BirGün ile dayanışma içinde olduklarını dile getirdi.

Ziyaret sırasında konuşan Özgen, "BirGün başta kamu emekçilerinin mücadelesi olmak üzere bütün toplumsal muhalefet unsurları açısından önemli bir yayın organı. Ülkede yükselen otoriter ve baskı dalgası karşısında mücadele eden KESK olarak BirGün'ü sesimizi duyuracağımız birkaç mecra arasında görüyoruz" dedi. Genel merkez ve şubeler nezdinde dayanışmada bulunmak amacıyla çaba gösterdiklerini belirten Özgen,"İktidar kendisinden olmayan bütün sesleri düşman olarak görüyor. Bu anlayışa karşı ortak mücadelemizi yülseltmeliyiz" dedi.

Eş Genel Başkan Köse ise "İktidarın hedefi özgürlükçü, eşitlikçi, barıştan yana sesleri kısmak. Son örneğini IMC TV'de yaşadık. Buna karşı doğru çizgide mücadelemiz sürüyor. Bu mücadelede BirGün'ün yanımızda olduğunu biliyoruz" dedi.

BirGün Yazıişleri Müdürü Berkant Gültekin ve Sorumlu Müdür Can Uğur ise dayanışma ziyareti için KESK Eş Genel Başkanları Köse ve Özgen'e teşekkür etti. BirGün'ü var eden unsurlar arasında kamu emekçilerinin mücadelesi olduğunu vurgulayan Gültekin, "Baskı rejimine karşı farklı toplumsal kesimlerin sesi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net