Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Vakıfları savunuyorlar. Çocuklara sahip çıkın vakıflara değil. Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

">> CHP iktidarında savcı ve hakim eşit seviyede olacağı mesajıyla tüm avukatlarımızın Avukatlar Günü'nü kutluyorum.

>> Yasayla Türkiye Barolar Birliği Başkanı'nın yargı açılışında konuşmasını yasakladılar. Benim hakkımı savunan bir avukat orada konuşmayacaksa kim konuşacak? Adli yıl açılışı artık iki törenle açılıyor. Biri resmi tören, diğeri barolar birliğinin yaptığı tören.

>> Tahir Elçi, bir aydın sorumluluğu içinde bir basın toplantısı yaptı. Bir kutsal mekanın önünde toplantı yaptı. İnsanlığın bu ortak mekanında silah çatışma istemiyorum dedi. Bunu söyledikten dakikalar sonra katletildi.

>> Bu hafta aynı zamanda Polis Haftası. Polislerin görev yetkisi de bir yasayla belirlenmiş. Polisler 24 saat çalışır. Gecesi, gündüzü yoktur polisin. Hayatın her alanında polis vardır. Çünkü hayatın her alanında kişinin can ve mal güvenliğini devlet sağlamak zorundadır polisin yardımıyla. Polisler fazla mesailerinin hakkını alabiliyorlar mı alamıyorlar. CHP iktidarında polise 365 ek gösterge hakkını analarının ak sütü gibi vereceğiz.

>> Polislerden sadece bir şey istiyoruz siyasetin iktidarın polisi değil halkın polisi olun sizi baştacı yapacağız.

>> Ön dinleme yapılıyor. Ön dinlemede bulunamadı. Bombalar patladı. Bir istihbarat zaafiyeti mi var?

>> Bu yasaya göre bakanlığın teftiş elemanları her yıl en az bir sefer bu istihbaratla ilgili ön dinlemeyi denetlemek zorundadırlar ve bu raporlar da meclise denetlenecek. 2015 ve 2016 yılında teftiş kurulunda denetlenmedi ve meclise bu raporlar gelmedi.

>> 103 çocuğumuz bombalı terör saldırısına kurban gitti. Ön soruşturma sonrasında müfettişler gerçek suçlulukların bulunması gerek dedi. Ankara valisine soruşturma açıp açmama iznini verme yetkisini verdi. Ankara Valisi soruşturmaya izin vermedi. Davutoğlu neden soruşturma izni vermeyen valiyi orada tutuyorsun?

>> Bu sorulara cevap vermek için gerçek anlamda başbakan olman gerekir.

>> Başka bir acı olaydan söz edeyim. 2015 Aralık ayında emniyet ve jandarma diyor ki Nusaybin'de ciddi yığılma var. İzin verin Nusaybin'e gireceğiz. Mardin Valisi izin vermiyorum diyor. Vali izin vermiyorum derken kime güvenmiştir?

>> Sayın Davutoğlu'ndan bu talimatı almıştır. Nusaybin'den gelen her şehidin sorumlusu sensin. Sen neden 2015'in Aralık ayında bu izni vermedin? Gidecektik ama yeterli güvenlik elemanımız yoktu. bunu güvenlik elemanları istiyor zaten.

>> CHP'ye yönelik saldırılar var. Bekledim geçen hafta Başbakan çıkıp bir açıklama yapacak mı?

>> Bu saldırıyı yapanlar sözde CHP'yi terör örgütleriyle irtibatlandırırak yapıyorlar. CHP'yi terör örgütleriyle irtibatlandıranlar alçaklar ve şerefsizlerdir. Bu terör örgütleriyle masaya oturanlar kim?

>> Türkiye Cumhuriyeti yönetilmiyor. Fiilen yönetilmiyor. Savruluyor. Cumhuriyet tarhinin en derin krizini yaşıyoruz. Birisi kalkıyor çözüm masasına oturacağız diyor birisi diyor hayır oturmayacağız. Sonra evet oturmayacağız diyor. Çark ediyor. Türkiye'nin geleceğinde bütün uygar dünya kaygı duyuyor. Haberleri izleyemez hale geldik. Böyle bir yönetim olamaz. 3. sınıf adamlarla 21. yüzyılın Türkiye'si yönetilemez. Tonlarca patlayıcı yükleyeceksiniz kimsenin haberi olmayacak?

>> Karaman'dan sonra Türkiye'nin dört bir yanında olaylar patladı. Bunlar sabah akşam müslümanlıktan din imandan bahsediyorlardı. Bu çocukları bu yoz kültüre siz nasıl teslim ettiniz? Vakıfları savunuyorlar. Çocuklara sahip çıkın vakıflara değil. Bu çocuklar yasa dışı burada nasıl kaldı?

>> Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor. Bu işlerin baş sorumlusu Milli Eğitim Bakanı niye konuşmuyor?

>> Niye sapıklara teslim ediyorsunuz çocuklarımızı. İtibar sahibi olmak yüksek ahlak sahibi olmakla başlar. Adalet duygularını içinde hissetmekle başlar. Ben büyük saraylarda oturuyorum benim itibarım yüksektir hiç olmaz. İtibar parayla pulla satın alınabilecek şey değildir.."

Kaynak: Birgun.net