CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhuriyet savcılıklarına gönderilen fezlekelerle ilgili partisinin MYK toplantısında konuştu. CHP lideri fezlekelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla hazırlandığını iddia etti. Kendisine yönelen saldırılarla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu'nun "bu saldırılar artacak. Siyasi cinayetler olabilir" dediği öğrenildi.

CNN Türk'ün edindiği bilgilere göre CHP lideri MYK toplantısında "fezlekeler sarayın emri ile hazırlandı. Bunu mahkemelerde anlatacağız. Kim suçlu kim suçsuz tüm dünyaya göstereceğiz" dedi.

Kendisine yönelen saldırılarla ilgili de konuşan CHP liderinin "bu saldırılar artacak. Siyasi cinayetler olabilir" dediği öğrenildi.

MEB'in yeni uygulaması Ayvalık'ta başladı

Kılıçdaroğlu, yeni anayasa yazılırken Atatürk İlke ve İnkilapları'na yer verilip verilmeyeceğiyle ilgili tartışmayla ilgili olarak ise "Atatürk'ü anayasadan kazımak istiyorlar. Ama bu kabul edilebilir birşey değil" ifadelerini kullandı.

Fezlekeler başsavcılıkta

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve CHP Ankara Milletvekili Gök hakkında, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçlarını içeren toplam 11 fezleke Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaşmıştı.

Kaynak: Birgun.net