Akdeniz üzerinde düştüğü tahmin edilen EgyptAir uçağını arama çalışmaları ABD ve Fransa'dan gelen ekiplerin de katılmasıyla devam ederken Mısırlı yetkililer uçağa ait parçaların İskenderiye'nin 290 kilometre uzağında bulunduğunu açıkladı.

Fransa’nın başkenti Paris’teki Charles de Gaulle Havalimanı’ndan kalkan ve Mısır’ın başkenti Kahire’ye giden EgyptAir’a ait MS804 sefer sayılı uçak havalandıktan üç saat sonra kaybolmuş, olaydan saatler sonra kameralar karşısına geçen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, uçağın Akdeniz’e düştüğünü açıklamıştı.

Uçağın son olarak Yunan hava sahasında Mısır hava sahasına geçtiğinin belirlenmesinin ardından arama kurtarma ekipleri çalışmalarını Yunanistan’ın Kerpe (Karpathos) adası çevresinde yoğunlaştırmıştı. Bu bölgede bulunan turuncu renkteki bazı cisimler de uçağın bu bölgeye düştüğü iddialarını güçlendirmişti. Ancak akşam saatlerinde CNN yayınına katılan EgyptAir’dan bir yetkili bulunan parçaların MS804’ye ait olmadığını açıklamıştı.

'ENKAZ İSKENDERİYE AÇIKLARINDA BULUNDU'

Mısır ordusunda yapılan açıklamaya göre, uçağa ait parçalar İskenderiye kentinin 290 kilometre uzağında bulundu.

Arama çalışmalarına Yunan ve Mısırlı ekiplerin yanı sıra üç araştırmacı ve bir Airbus uzmanından oluşan Fransız ekibi de katılıyor. ABD de arama çalışmalarına destek vermek üzere bölgeye bir uçak gönderdi.

TÜM OLASI NEDENLER ARAŞTIRILIYOR

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, kaybolan EgyptAir’a ait yolcu uçağını düşüş nedeninin araştırıldığını ve hiçbir ihtimalin göz ardı edilmediğini söyledi.

Ayrault France 2’ye verdiği röportajda, “Kazaya neyin neden olduğuna ilişkin hiçbir bilgi yok. Şu aşamada ihtiyatlı olmalıyız. Dün Mısırlı mevkidaşımla görüştüm, bana tüm ipuçlarının araştırılması gerektiğini ve hiçbirinin öncelikli olmadığını söyledi” ifadelerini kullandı.

Fransa Ulaştırmadan Sorumlu Devlet Bakanı Alain Vidalies ise France Info’ya yaptığı açıklamada, ülkedeki tüm havalimanlarında uygulanan güvenlik önlemlerinin en üst seviyede olduğunu belirtti.

'UÇAĞIN PATLAMADIĞINI DÜŞÜNEN VARSA YÜZDE 100 YANILIYOR'

Öte yandan ABD’nin gaflarıyla ünlü Cumhuriyetçi başkan aday adayı Donald Trump, kazanın nedenini olayı araştıran uzmanlardan önce çözmeyi ‘başardı.’ Seçim kampanyası kapsamında Lawrenceville’de düzenlenen etkinlikte konuşan Trump, “Yaklaşık 12 saat önce bir uçak havada patladı. Uçağın havada patlamadığını düşünen varsa yüzde 100 yanılıyor, tamam mı?” dedi.

Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamada uçağın düşüşü hakkında “Yeni bir terör saldırısı gibi duruyor” diye yazdı.

(Sputnik)

Kaynak: Birgun.net