BURCU CANSU [email protected]

Ankara’da son beş ayda üç katliam gerçekleşti. Katliamlarda 166 yurttaş hayatını kaybederken yüzlercesi de yaralandı. Katliamların ardından 10’u ağır olmak üzere 36 kişinin tedavisi sürüyor. Hastanelerden edinilen bilgilere göre yaralıların durumları şu şekilde:

10 Ekim: 3 Yaralı
10 Ekim’deki Barış Mitingi’ne yönelik IŞİD saldırısında yüzlerce kişi yaralanırken 102 kişi de yaşamını yitirdi. Katliamın üzerinden beş ay geçmesine karşın Cihan Andıç, İlyas Kaya ve Furkan Geçkin’in tedavisi tamamlanmadı. Cihan Andıç Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hala Yoğun Bakım Servisi’nde yatıyor. İlyas Kaya’nın ve Furkan Geçkin’in ise tedavisi Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürüyor.

Merasim Sokak: 1 yaralı
17 Şubat’ta Merasim sokakta Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Aralarında sivillerinde bulunduğu 29 kişi yaşamını kaybetti. TAK’ın üstlendiği saldırıda 61 kişi de yaralandı. Patlama anında yaralanan bir kişinin GATA’da tedavisi sürüyor.

​​Kızılay’da 32 yaralı
13 Mart’ta Güvenpark metro çıkışında bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında​​ 2’si canlı bomba 38 kişi hayatını kaybetti. Hastanelerdeki 32 yaralıdan 9’unun durumu ciddiyetini koruyor. Sağlık Bakanlığı ise 3’ü yoğun bakımda, 12’si serviste olmak üzere toplam 15 yaralının tedavisinin sürdüğünü açıkladı. Tedavisi süren yaralıların durumu şu şekilde:

» Dışkapı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde iki kişinin tedavisi sürüyor. Yaralılardan birinin hayati tehlikesi sürerken, diğer yaralının ise ayağı kırık.

» GATA’da ortopedi servisinden yatan yaralının kırıkları mevcut.

» Numune Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde de 19 yaralının tedavisine devam ediliyor. Aralarında patlama nedeniyle karnındaki bebeğini kaybeden Songül Bektaş’ın da bulunduğu dört kişinin durumu ciddiyetini koruyor.

» Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde dört kişinin tedavisi sürüyor.

» Ufuk Üniversitesi Hastanesi’nde de Polis Yunus Emre Can’ın “Akustik Travma” tedavisi sürüyor. Can’ın gözünde yüzde elli görme kaybı riski sürüyor.

» AÜTF İbni Sina Hastanesi’nde kafa travması nedeniyle tedavi gören bir yaralının durumu ciddiyetini korurken, diğer hastanın ise kırıkları nedeniyle tedavisine devam ediliyor.

» AÜTF Cebeci Hastanesi’nde kafa travması nedeniyle yatan hastanın genel durumunun iyi olduğu bilgisi verildi.

Kaynak: Birgun.net