İzmir'de Ankara Katliamı’nın dördüncü ayında katliamda yaşamını yitirenleri anmak isterken darbedilerek gözaltına alınan 16 kişi hakkında ‘Toplantı ve gösteri kanununa muhalefetten’ açılan davanın ilk duruşması bugün 35. asliye mahkemesinde görüldü.

İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Güçlerinin Ankara Katliamı’nın dördüncü ayında katliamda yaşamını yitirenleri anmak için Alsancak Garı önünde basın açıklaması yapmak istemesi, Valilik tarafından yasaklanmış, 16 kişi polisler tarafından darbedilerek gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 16 kişi hakkında ‘Toplantı ve Gösteri Kanununa Muhalefetten’ açılan davanın ilk duruşması 35. Asliye Mahkemesinde görüldü.

Evrensel'in haberine göre, duruşmaya sanıklardan ikisi katıldı. İlk olarak savunmasını yapan Tüm-Bel Sen İşyeri Temsilcisi Kenan Uci, Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anmak için anma etkinliği yaptıklarını ve valiliğin yasaklaması üzerine dağıldıklarını söyledi. Dağılma esnasında polisin gençlere yönelik şiddet uyguladığını gördüğünü söyleyen Uci, “Güvenlik güçlerine şiddet uygulamamaları konusunda uyarıda bulunduğum esnada bende darbedilerek gözaltına alındım. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Daha sonra savunmasını yapan Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Ümit Akıncı ise, katliamda yaşamını yitirenleri anmak için orada bulunduğu söyleyerek, “Dağılma esnasında darbedilerek gözaltı yapılıyordu. Beni de darbederek gözaltına aldılar. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Savunmaların ardından mahkeme başkanı, tebligat yapılanların mahkemeye zorla getirilmesine, olay yerinde çekilen video kayıtlarının avukatlara verilmesine karara verirken, duruşmayı 21 Ekim tarihine erteledi.

Kaynak: Birgun.net