ERK ACARER
[email protected]
@eacarer


Suruç’ta IŞİD tarafından gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında yaşamını yitirenlerden biri de Uğur Özkan’dı. Anısına Gazi mahallesinde çocukların da emek verdiği bir park düzenlendi. Bir başka katliamın gerçekleştiği10 Ekim 2015 tarihinden iki hafta sonra açılan çocuk parkının adı da Uğur Özkan olarak belirlendi ve bir tabela asıldı. Ancak geçtiğimiz günlerde, parkın tabelası polis tarafından söküldü.

17 Eylül tarihinde gece saat 02: 00 sırasında parka gelen polisler tabelayı söküp yere attı. Suruç Dayanışması ve mahalle halkı olaya “çocuklara kitap ve oyuncak götürmek isterken katledilen canlarımızın isimlerine bir çocuk parkında bile tahammül edemiyorlar” ifadeleriyle tepki gösterdi. Bu düşmanca tutum ve saldırılara inat çocuklara barış ve dayanışmayı aşılamak için çabalayacağız denildi.

Suruç’ta katledilen Özkan’ın abisi Süleyman Özkan, “Uğur hem kardeşim hem yoldaşımdı. Kardeşlerimizin, çocuklarımızın adını bir parkta bile tahammül edememeleri karşı karşıya olduğumuz zihniyeti gösteriyor. ‘Suruç’ta çok fazla suçlu var. Ancak biz adalet beklerken yapılan bu saldırılar hepimizi daha fazla incitiyor” dedi.

34 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç Katliamı’nın iddianamesi hala ortada yok. Suruç’ta yargılanan tek kişi, eski İlçeEmniyet müdürü Mehmet Yapılıal. Onun yargılandığı dava da halktan kaçırılıyor. İfadesi gizli gizli alınıyor.

Kaynak: Birgun.net