Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, "FETÖ/PDY" soruşturması kapsamında şimdiye kadar 666 kişi hakkında adli işlem yapıldığını, bunlardan 166'sının tutuklandığını söyledi.

2016-2017 adli yıl açılış töreninde konuşan Başsavcı Kantarcı, artık hiçbir şeyin 15 Temmuz'dan önceki gibi olmayacağanı söyledi. Başsavcı Kantarcı, "Türk milleti kendi namusuna, kendi istikrar ve istikbaline, kendi hukukuna sahip çıktığı gibi, vatanına, milletine, bayrağına uzanan bir el gördüğünde kendi hamurunda bulunan birlik ve beraberlik içerisinde hareket edebileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Artık 15 Temmuz sonrasında birçok kamu kurumu ile birlikte yargı da kendi içerisindeki bu ilerlemelerini engelleyen paralel devlet yapılanması şeklinde hareket edip sinsice devletin ve yargının köşesine sızan terör örgütü mensuplarını ve unsurlarını temizleme çabasına girmiş ve büyük bir oranda da temizlenmiştir" dedi.

Başsavcı Kantarcı, "FETÖ/PDY" soruşturmaları kapsamında toplam 666 kişi hakkında adli işlem yapıldığını da söyleyerek, "Bunlardan 166'sı tutuklu ve 125'i de adli kontrol altında salıverilmek suretiyle diğer şüpheliler hakkında da gerek salıverme, gerekse diğer adli işlemlerin devamı suretiyle hali hazırda soruşturmalar yürütülmektedir. Bu rakamlar aradan geçen zaman zarfında adliyemizin üstün gayret ve çaba ile çalıştığını umarım gösteriyordur" diye konuştu. ()

Kaynak: Birgun.net