ABD'de başkanlık için yarışan Donald Trump, Washington Post'un yayımladığı iki dakikalık video kasetle ilgili olarak ABD vatandaşlarından özür diledi. "Hillary Clinton ve takımıyla ülkemiz karaya oturdu" diyen Trump, "Bazı aptalca sözler söyledim, ama benim söylediklerimle diğer kişilerin eylemleri arasında büyük bir fark var. Bill Clinton kadınları taciz etti ve Hillary de onun kurbanlarına kabadayılık etti, onlara saldırdı, rezil etti ve gözlerini korkuttu. Bunları ileriki günlerde daha çok konuşacağız" diye konuştu.

Trump, seçim kampanyasının sitesinde yer alan açıklamasında, "Bu, soyunma odalarında yapılanlar gibi bir sohbet ve uzun yıllar öncesine ait bir konuşmaydı. Bill Clinton, golfsahasında benimkilerden çok daha beter sözler söylemişti. Eğer gücenen olduysa özür dilerim" ifadesi yer aldı.

Donald Trump'ın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama şöyle:

Asla mükemmel bir insan olduğumu söylemedim, olmadığım biriymiş gibi davranmadım. Söylediğime ve yaptığıma pişman olduğum şeyler oldu. Bugün yayınlanan neredeyse on küsur yıllık bu videodaki sözlerim de bunlardan biri.

Beni tanıyan herkes bu sözlerin beni yansıtmadığını bilir. O sözleri sarf ettim. Hatalıydım, özür diliyorum. Tüm Amerika'yı dolaşıp değişiklikten bahsediyorum ama bu seyahatlerim beni de değiştirdi. Çocuklarını kaybetmiş acılı anneler tanıdım. İşten atılmış ve işlerini başka ülkelerdekilere kaptırmış işçilere, tek isteği daha iyi bir gelecek olan her kesimden kişilerle zaman geçirdim. Ülkemizin harika insanlarını tanıdım ve onların bana duyduğu güven beni fazlasıyla alçak gönüllü yaptı. Yarın daha iyi bir insan olmaya söz veriyorum ve sizi asla ve asla düş kırıklığına uğratmayacağım.

"Hillary Clinton ve takımıyla ülkemiz karaya oturdu"

Dürüst olalım, gerçek dünyada yaşıyoruz. Bu, bugün yüzyüze olduğumuz önemli konulardan dikkatimizi dağıtan bir şeyden başka bir şey değil. İşlerimizi kaybediyoruz, sekiz yıl öncesine göre daha az güvendeyiz ve Washington sistemi hiçbir şekilde işe yaramıyor. Hillary Clinton ve takımıyla ülkemiz karaya oturdu.

Bazı aptalca sözler söyledim, ama benim söylediklerimle diğer kişilerin eylemleri arasında büyük bir fark var. Bill Clinton kadınları taciz etti ve Hillary de onun kurbanlarına kabadayılık etti, onlara saldırdı, rezil etti ve gözlerini korkuttu. Bunları ileriki günlerde daha çok konuşacağız. Pazar günkü açık oturumda görüşürüz.

Kaynak: Birgun.net