CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Antalya’nın Kaş İlçesine yapılacağı iddia edilen Havaalanını Başbakan’a sordu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Antalya’nın Kaş ilçesine bir havaalanı yapma projesi olup olmadığını soran Kara, yapılacağı iddia edilen havaalanının tam olarak nereye yapılacağını ve bunun için ne kadar alanın kamulaştırılmasının planlandığı sorularını da Başbakana yöneltti.

Yapılacak havaalanı inşasında çevreye verilecek zararların araştırılıp araştırılmadığını, bunun için bilimsel bir kurulun kurulmasının düşünülüp düşünülmediği sorularını yönelten CHP’li vekil, havaalanının yapılacağı alanın SİT alanı olduğu iddialarına da yanıt istedi.

Kaş’a yapılacağı iddia edilen havaalanının Sivil Toplum Kuruluşları ve halk tarafından tepki ile karşılandığını hatırlatan Kara, siyasi mercilerin de resmi bir açıklama yapmaktan kaçındığını gözlemlediklerini ve siyasi iktidarın bir oldu bittisi ile karşı karşıya kalmaktan endişe duyduklarını ifade etti.

Kara'nın verdiği soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Antalya’nın Kaş İlçesine yapılacağı iddia edilen Havalimanı gerek ilçe halkı gerekse Sivil Toplum Kuruluşları tarafından tepki ile karşılanmaktadır, siyasiler tarafından resmi hiçbir açıklama yapılmaması ve bir oldu bitti ile havalimanının inşa edileceği endişesi kamuoyunu tedirgin etmektedir.

Bu bağlamda;

Antalya Kaş İlçesine Ulaştırma Bakanlığı tarafından bir havalimanı inşası planlanmakta mıdır?

Kaş’ta yapılacak havalimanı tam olarak nereye yapılacaktır?

Kaş’ta yapılacağı iddia edilen havalimanı için ne kadar alan kamulaştırılacaktır?

Kaş’ta yapılacak havalimanı sonucu oluşacak çevresel zararlar nelerdir? Bilimsel bir kurul tarafından inceleme yapılacak mıdır?

Antalya Kaş’ta yapılması planlanan havalimanının sit alanına yapılacağı iddiası doğru mudur?

Sakin şehir özelliğine sahip Kaş yapılması planlanan havalimanı ile bu özelliğini kaybedecektir, bu sebepten dolayı ilçe halkının görüşlerine başvurulacak mıdır?

Kaynak: Birgun.net