Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın da derdest edildiği darbe girişiminin gecesinde elde edilen yeni görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde darbeciler ByLock’tan gelen şifreli talimat ve mesajları okurken görülüyor. Mavi tişörtlü sivilin, Akar’ın 27 Mayıs’ta emekli olan emir astsubayı Pahsa olduğu belirlendi. Tutuklu yaver Türkkan, “Komutanın odasına dinleme cihazını o koydu” demişti.

Habertürk'ün haberine göre Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile komutanları derdest eden cuntacıların, darbe gecesi mesajlaşma programı ByLock’tan haberleştiği tespit edildi. Görüntüdeki sivil kişinin, 27 Mayıs’ta emekli olan Akar’ın emir astsubayı Başçavuş Serhat Pahsa olduğu belirlendi

ATILMADAN EMEKLİ OLMUŞ

Saat tam 23.34’te kaydedilen görüntülere göre sivil kıyafetli bir kişinin de telefonuna gelen mesajı okuduğu görüldü. Görüntüleri inceleyen polis, bu kişinin 27 Mayıs’ta emekliye ayrılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar’ın emir astsubayı Başçavuş Serhat Pahsa olduğunu tespit etti. Genelkurmay’a gönderilen MİT raporlarında da Gülen cemaati mensubu olarak değerlendirildiği öğrenilen Pahsa’nın, 1 Ağustos’taki YAŞ’ta emekliye sevk edileceğini anlaması üzerine mayıs ayında emekliye ayrıldığı belirtildi.

Kaynak: Birgun.net