Karar gazetesinin internet sitesi, İstanbul İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen ve 5 kişinin hayatını kaybetmesine 37 kişininse yaralanmasına yol açan bombalı saldırıyı, IŞİD'in gerçekleştirdiğinin kesinleştiğini duyurdu. Polis kayıtlarında IŞİD militanı olarak görünen M.Ö.'nün, saldırı yapılan bölgede gözcülük yaptığı bildirildi.

Karar.com'da yer alan Ayfer Çalıkıran imzalı haber şöyle:

"Taksim İstiklal Caddesi'ni kana bulayan ve 5 kişinin ölümü 37 kişinin yaralanması ile sonuçlanan canlı bomba eylemini, IŞİD'in gerçekleştirdiği belirlendi. KARAR'ın ulaştığı bilgilere göre saldırıda emniyet birimlerinde IŞİD militanı olarak kaydı bulunan M.Ö'nün patlama bölgesinde gözcülük yaptığı öğrenildi.

Taksim'i kana bulayan saldırının gerçekleştiği anlarda IŞİD militanı M.Ö'nün güvenlik birimlerince olay bölgesinde sinyali tespit edildi.

4 IŞİD ÜYESİNDEN S.Y Mİ?

KARAR'ın güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, teröristin kimliği belirlenmek üzerinde. Aranan 4 IŞİD'li terörist üzerinde duruluyor. Olay yerinde ölen terörist ile aranan IŞİD'çiler arasında yapılan karşılaştırmada S.Y'nin canlı bomba olacağı değerlendiriliyor.

ESKİ DHKP-C'Lİ YENİ IŞİD TERÖRİSTİ

HDP'nin Adana ve Mersin'deki binalarına yapılan bombalı saldırıyı gerçekleştiren S.Y.'nin geçmişinde yasa dışı sol örgütlerle bağlantısı var. Canlı bomba S.Y., 2007'de de DHKP-C örgütü üyesi olduğu gerekçesi ile hem Ankara'da hem de İstanbul'da gözaltına alınmış."

Kaynak: Birgun.net