Serbay Mansuroğlu
[email protected]

BirGün tarafından ortaya çıkarılan Karaman’da 45 çocuğa tecavüz iddialarının kamuyouna yansımadan önce üstünün örtülmesi amacıyla okulda görevlendirilen bir sınıf öğretmeninin usulsüz görevlendirmeyi kabul etmediği ortaya çıktı.

Tecavüz, cinsel istismar ve zorla porno izletmekle suçlanan öğretmen Muharrem B.’nin ifadesi 2 Mart günü Karaman Emniyet Müdürlüğü’nde alındı. Öğretmenin tutuklanacağının anlaşılması üzerine olayın duyulmasını engellemek amacıyla Valilik oluru ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından acil olarak geçici görevlendirme ile Halk Eğitim Merkezi’nde görev yapan sınıf öğretmeni E.B. Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda görevlendirildi.

4 Mart’ta gözaltına alınıp ardından tutuklanan sınıf öğretmeni Muharrem B.’nin yerine telefonla aranarak görevlendirilen öğretmen E.B. söz konusu geçici görevlendirmeyi kabul etmedi. Öğretmen rapor alarak yeni görev yeri olan Muharrem B.’nin sınıfına gitmedi.

Milli Eğitim’e çağrıldı

Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çağrılan öğretmene neden görevine başlamadığı soruldu. Öğretmen sağlık problemlerini ve usulsüz yapılan görevlendirmeyi gerekçe göstererek Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda göreve başlamadığını ifade etti. Gazi Mustafa Kemal İlkokulu kentte en gözde okul kabul ediliyor. Bu okulda Muharrem B. için kentin önde gelen bürokratlarının çocuklarının toplandığı özel bir sınıf yapıldığı iddialar arasında. Muharrem B.’nin tutuklanmasının ardından itibarı korunmak istenen okul için yapılan geçici görevlendirmeyi Türk Eğitim Sen üyesi Sınıf Öğretmeni E.B. kabul etmedi.

Öğretmen Muharrem B. okulda gözaltına alınırken 20 yıl önce karıştığı bir cinayet olduğu öne sürülerek yine olayın duyulması engellenmeye çalışılmıştı.

Vakfını iftira atarak savundu!

Yandaş kanal A Haber’de canlı yayına katılan Ensar Vakfı Başkanı Cenk Dilberoğlu, “Bizim vakfımızda meydana gelen olaylar, başka vakıflarda da oldu” diyerek Ensar Vakfı’nı ve tecavüzü aklamaya çalıştı. Dilberoğlu, vakfını kurtarmak için mahkeme ve doktor raporlarıyla çürütülen iddiaları gündeme getirdi. Dilberoğlu “Aziz Nesin Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı gibi kurumlarda, bizim vakfımızda yaşanan olaylar yaşandı. Orada kalan kız öğrencilerimizin hiç yakışık olmayacak şekilde bir takım ifadelerle tecavüze uğradı.

Erkek askeri öğrencilerle birlikte olmaya yönlendirildikleri ile ilgili bir takim söylemler geliştirildi” ifadelerini kullandı.

Bakan Ramazanoğlu geri adım attı

Ensar Vakfı’nı savunana açıklamaları nedeniyle tepki çeken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, geri adım attı. Tecavüz, cinsel istismar, şiddet konularına kendisinin ve bakanlığının sıfır toleransı olduğunu söyleyen vew kendisinin de anne olduğunu hatırlatan Ramazanoğlu şu ifadeleri kullandı: “Bunları yapan, alet olan, bunlara vesile olan veya ihmali olan herkesin en ağır cezayı alması için arkasındayım ve takipçisiyiz.”

Tacizci yazar konferansa çağırılmış!

Ensar Vakfı Artvin Şubesi’nin, daha önce bir erkek çocuğa cinsel saldırıda bulunma suçundan iki buçuk yıl hapis cezası alan islamcı yazar Mustafa İslamoğlu’nu “Peygamberi anlamak mı, anmak mı” konulu bir konferansa davet ettiği ortaya çıktı.

Tepkilere rağmen şube açılışı yaptılar

Karaman’da yaşanan tecavüz skandalının ardından tepkilerin hedefi olan Ensar Vakfı, yeni şubeler açmaya devam ediyor. Amasya’daki yeni Ensar Vakfı binası, mahalle halkının tepkilerine rağmen törenle açıldı. Açılış Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AKP Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Ensar Vakfı Amasya Şube Başkanı İsmail Çıtır’ın katılımıyla yapıldı.

Davutoğlu’nun hayranı çıktı

45 çocuğu istismarda bulunan Muharrem B.’nin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hayranı olduğu ortaya çıktı. Muharrem B., Twitter hesabından Davutoğlu’na övgü dolu sözler yazarak şu ifadeleri kullandı: “Davutoğlu Kardeşime, Hemşehrime, sonuna kadar güveniyorum. Aldığı bayrağı layıkı ile taşıyacağına güveniyorum.”

Kaynak: Birgun.net