HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, BirGün'ün haberiyle ortaya çıkan Karaman’daki tecavüz davasına gizlilik kararı getirilmesini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sordu.

HDP’li Becerikli, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

12 Mart’ta BirGün'de yayımlanan habere göre, Karaman'da bir öğretmen tarikat evlerinde kalan en az 45 erkek öğrenciye tecavüz ettiğini anımsatan Becerikli, “Habere göre tecavüze uğrayan 9 ve 10 yaşlarındaki öğrencileri Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne (KAİMDER) yakın kişiler tarafından kiralanan evlerde kalmaktaydı” dedi.

Savcılığın dava konusu olan olayla ilgili gizlilik kararı aldığını belirten Becerikli şu sorulara yanıt aradı:

“Dosyaya gizlilik kararının getirilmesinin nedeni nedir?

Dosyaya gizlilik kararı verilmesinin iddialarda adı geçen söz konusu vakıfların hükümete yakın olması ile ilgisi var mıdır?

Soruşturmaya gizlilik kararı getirilmesi yasal süreci nasıl etkileyecektir?

Söz konusu olayda taciz ve tecavüze uğradığı belirlenen çocukların rehabilitasyonu için ne tür çalışmalar yapılmaktadır?

Bu olayda gördüğümüz gibi öğrencilerin belirli vakıflarla doğrudan ya da dolaylı olarak bağlantılı evlerde kalma durumu Türkiye’de yaygın mıdır? Gelişme çağındaki bu çocukların ailelerinden uzakta kaldıkları evlerde hem zihnen hem de bedensel güvenlikleri nasıl sağlanmaktadır?

Böylesi küçük yaşta öğrencilerin bu tür evlerde kalmasının yasal bir dayanağı nedir?

Bakanlık olarak çocuklara yönelik cinsel istismarın önüne geçilebilmesi için hangi önleyici çalışmaları yürütmektesiniz?”

Kaynak: Birgun.net