SERBAY MANSUROĞLU [email protected]

BirGün'ün 'Karaman'da 45 öğrenciye tecavüz' haberiyle duyurduğu 45 öğrencinin sınıf öğretmeni Muammer B. tarafından tecavüze uğradığı iddiasında tecavüz raporu alan çocukların sayısı 10'a yükseldi. M.B.'nin, ENSAR ve KAİMDER bağlantılı olduğu öne sürülen vakıf ve dernek evlerinde kursa giden erkek çocuklara tecavüzde bulunduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmada mağdurların sayısı resmi olarak 10'a yükseldi.

Karaman merkeze bağlı köy ve mahallelerde oturdukları ve okumaları için kent merkezine gönderilen, dini vakıflar aracılığıyla da barınma ihtiyacı karşılanan çocukların uzun bir süredir öğretmen tarafından tecavüze maruz kaldığı tespit edildi. Bir öğrencinin durumu ailesine anlatması üzerine olay duyulmuş, aile Karaman Cumhuriyet başsavcılığına taşınmıştı.
Savcılık, mağdurların sayısının çok daha fazla olabileceği ihtimalini göz önüne alarak soruşturmayı sürdürüyor. 10 erkek öğrencinin cinsel istismarına ilişkin Karaman Devlet Hastanesi’nden alınan raporlar dava dosyasına girdi. Savcılık tarafından alınan gizlilik kararı nedeniyle dosyada yer alan detaylara ulaşılamıyor. 4 Mart günü çıkarıldığı mahkemede tutuklanan öğretmen Muammer B.’nin hazırlık soruşturmasının bir hafta daha süreceği ve ardından da iddianamenin hazırlanacağı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Kaynak: Birgun.net