İçişleri Bakanlığı, yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine kayyum atadı.

İçlerinde 2 il belediyesinin olduğu, 28 belediyeden bir tanesi Karadeniz şehrine ait. Giresun'un AKP'li Çamoluk Belediyesi'ne de kayyum atandı. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme tutuklanmıştı. Yerine atanan kayyum ise Musa Varıcı oldu.

2014 yerel seçimlerinde AKP'den aday olan Savaş Akarçeşme belediye başkanı olmuştu. Akarçeşme, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına hafta alınmıştı.

28 belediyeye kayyum atandı

KAYYUM ATANAN MHP'Lİ BELEDİYE: POZANTI

Adana’nın Pozantı İlçe Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın FETÖ soruşturmasında tutuklanmasının ardından yapılan seçimde başkanvekili seçilen MHP’li Mahmut Sami Baysal, İçişleri Bakanlığı tarafından Kayyum olarak atandı. MHP’li Mustafa Çay, 5 Ağustos’ta kardeşi Nurettin Çay ile birlikte gözaltına alınarak sevk edildiği adliyede tutuklandı. Çay’ın tutuklanmasının ardından boş kalan Pozantı Belediye Başkanlığı için seçim yapıldı. 15 üyenin bulunduğu mecliste yapılan seçimde CHP ve MHP’li meclis üyelerinin ittifak oylarıyla Mahmut Sami Baysal Başkanvekili seçildi.

GECE YARISI TEBLİĞ EDİLDİ

Adana Valiliği görevlileri tarafından dün gece yarısı belediyeye çağrılan Mahmut Sami Baysal’a, İçişleri Bakanlığı tarafından Kayyum olarak atandığı bildirildi. Valilik görevlileri ile birlikte belediye içinde sayım yapan Baysal, Kayyum olarak belediyeyi teslim aldı. Pozantı’da hizmetin devam edeceğini belirten Baysal, "Başkanvekili olarak seçilmiştim. Kayyum durumu dün gece gelişti. Valilik ve Kaymakamlıktan atama haberimi bildirdiler. Pozantı zaten MHP’li belediyeydi. Ben de MHP’nin meclis üyesiyim. Pozantı’ya en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.

KONYA ILGIN'A DA KAYYUM

Konya’da Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral’ın, AKP’den ihraç edildikten sonra Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname gereği Ak Partili Belediye Meclis üyesi Mehmet Karahan, kayyum olarak atandı.

AKP'den ihraç edilen 4 belediye başkanından biri olan Konya’nın Ilgın İlçe Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, geçen 27 Ağustos günü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı, ardından da tutuklandı.

Kaynak: Birgun.net