SEBAHAT KARAKOYUN - @ssenyaprak

Amirallere Suikast soruşturmasını yürütürken Yarbay Ali Tatar'ı ikinci kez ifadeye çağırıp intiharına yol açan dönemin özel yetkili savcısı Süleyman Pehlivan, İzmir'de teslim oldu.

BirGün’e konuşan abi Ahmet Tatar, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından kaçan savcı Süleyman Pehlivan’ın yargı önüne çıkması için yürüttükleri mücadelenin başarıyla sonuçlandığını söyledi. Pehlivan’ın “Vicdan muhasebesi” sonucu teslim olduğunu düşünmediğini belirten Tatar şunları söyledi:

“Bunların vicdanları yok. Basının duyarlılığı ve yürüttüğümüz mücadele sonuç verdi. Teşhir oldukları için can korkusu yaşadığını sanıyorum. Pehlivan ve onun gibi o dönemde pek çok insanı mağdur eden şaibeli kararlara imza atanlar sadece bizim değil tüm yurttaşların canını yaktı. Hukuka, adalete inancı sarstılar. Pehlivan ve onun gibi tüm kara cüppelilerin yargıya hesap vermeleri darbecilerin yakalanmaları kadar hatta ondan çok daha önemli. Her şeye rağmen adil yargılanmalarını, alabilecekleri en ağır cezayı almalarını umuyorum.”

Kaynak: Birgun.net