Kapatılan Hayatın Sesi TV, Zarok TV, TV 10 da dahil olmak üzere çok sayıda televizyon kanalı ve radyonun için Galatasaray Lisesi önünde eylem yapılıyor.

Açıklamaya direnişteki Avcılar Belediyesi işçileri dahil çok sayıda emekçinin yanı sıra ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Eren Erdem, Ali Şeker, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal da katılıyor.Hayatın Sesi TV Haber Müdürü Gökhan Çetin, baskı politikalarının sonuçlarından herkesin nasibini aldığı bir dönemden geçildiğini ifade ederek "Egemenlerden farklı ses çıkaranların, biat etmeyenlerin sesi boğulmak isteniyor. Bu ülkede hak arayan hak alma mücadelesi yürüten tüm kesimlerin sesi boğulmak isteniyor. Savaş politikası uygulayanlar basın özgürlüğüne ve gerçeğe düşman olmuşlardır. Baskı politikalarını uygulayanlar her zaman tarihin çöplüğünde boğulmuştur. Geleceğe gerçekler yön verecek. OHAL uzatılmasın istediğimiz için sesimiz kısılmak isteniyor. 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma madencileri mi, baskılara karşı susmayan kadınlar mı, barış isteyen emek demokrasi güçleri mi milli güvenliği tehdit ediyor? Kazanan gerçekler olacak" dedi.

Açıklamada konuşan TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, "Bu ülkenin ötekileştirilenleri kendilerini ifade edecekleri bir alan arıyorlar. TV10 da tüm Alevilerin sesi soluğu olmaya çalıştı. 15 Temmuz'da darbeye karşı tutum almıştık ama şimdi bir darbeyle televizyonumuz kapatılıyor. Bir ülkede basın özgür değilse o toplumda demokrasiden bahsedilemez. Emevi ve Yezid siyasete boyun eğmeyeceğiz. Bu saldırı sadece bize değil Alevi toplumuna da yapılmıştır. Hayatın Sesi TV şahsında emekçilere, Zarok TV şahsında çocuklara yapılan müdahaledir. Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası adına konuşan Arzu Demir, "AKP Saray rejimi fantastik bir dünyaya ve kandırıldıklarına inanmamızı istedikleri için Cizre bodrumlarında yaşananları unutturmak için televizyonları kapatıyorlar. Biz gazeteciler gerçeğin sesini, hayatın sesini yazmaya devam edeceğiz. Kapatılan yayın kuruluşlarının yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ise "10 CHP'li vekille buraya geldik. Kıyım hükmünde kararnamelerle kapatılan basın kurumlarının yanındayız. AKP iktidarı tek sesli bir basın istiyor. Bir TV'yi, gazeteyi yalnız okuyucuları, izleyicileri kapatır. Biz yayın hakkını savunmak için düşüncelerin özgürce ifade edilebilmesi için gereken çabayı göstereceğiz" dedi

#Hayatınsesisusturulamaz

Kaynak: Birgun.net