Mahkeme kararıyla kapatılan, binası mühürlenen ve çalışanları gözaltına alınan Özgür Gündem’in yarınki nüshası, Rojava, Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Rusya, Almanya, Türkiye ve İran olmak üzere altı farklı ülkede hazırlanacak.

Özgür Gündem gazetesi, İstanbul 8’inci Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği kararla 16 Ağustos’ta geçici olarak kapatılmıştı.

Kapatma kararının ardından gazete binasını basan özel harekat polisleri, o esnada haber takibi yapan İMC TV ve D çalışanları da dahil olmak üzere 24 gazeteciyi gözaltına almıştı.

Özgür Gündem’in eski genel yayın yönetmeni Eren Keskin’in, yazarlarından Filiz Koçali’nin ve gazeteci Ragıp Zarakolu’nun evlerine polis baskını yapılmış, Aslı Erdoğan da gözaltına alınmıştı. Erdoğan, çıkarıldığı mahkemece ‘terör örgütü propagandası yapmak’, ‘örgüt üyeliği’ ve ‘halkı kışkırtmak’ iddiasıyla tutuklanmıştı.

Gündem toplantısı kaldırımda yapıldı

D’nın haberine göre Özgür Gündem’e yapılan polis operasyonundan sonra gözaltına alınıp, serbest bırakılan muhabir ve editörler, bugün bir kez daha haber toplantısını gazetenin mühürlenen binası önünde yaptı.

Toplantıda gündemi değerlendiren ve haber önerilerinde bulunan gazeteciler, yarınki manşeti ‘Ape Musa’nın kalemi düşmedi, düşmeyecek’ olarak belirledi.

Haber toplantısının sonunda gazete editörlerinden Ersin Çaksu, gazetenin yurtiçi ve yurtdışında geliştirilen dayanışma ile sekiz sayfa olarak basılacağını söyledi: “Yarınki sayının sayfaları Rojava’nın Kamışlı, Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Süleymaniye, İran’ın Urmiye, Rusya’nın Moskova, Almanya ile İstanbul ve Diyarbakır’da hazırlanacak. Farklı bölgelerde hazırlanan gazeteye son haliyse İstanbul’da, gazetenin editörleri tarafından verilecek.”

Kaynak: Birgun.net