BirGün Ankara

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDK Eş Sözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ile Ertuğrul Kürkçü ve DTK Eş Başkanları Leyla Güven ile Hatip Dicle, 147 gün önce tutuklanan ve 7 Ekim’de duruşmaya çıkacak DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek’in serbest kalması için çağrıda bulundu.

Ortak imza ile yayınlanan çağrıda, 147 gündür tutuklu bulunan Yüksek’in tutuklanışının siyasi bir karar olduğu belirtildi.

Seçimle DBP’ye kaybettiği belediyeleri kayyım atayarak ele geçirmek isteyen iktidarın, belediye eşbaşkanlarını, belediye meclis üyelerini, DBP Parti Meclisi üyelerini tutukladığı gibi Eş Genel Başkanı’nı da tutukladığı ifade edilen açıklamada, Yüksek hakkında savcılığın herhangi bir şiddet eylemiyle ya da DBP dışında bir örgütle bağı olduğuna ilişkin herhangi bir kanıt ileri süremediği vurgulandı.

“Kürt siyasi hareketine tasfiye operasyonu”
Erdoğan ve AKP iktidarının Kürt siyasi hareketine yönelik büyük bir tasfiye operasyonu yaptığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“OHAL rejimini Kanun Hükmünde Kararnamelerle sürdüren iktidar, her türlü evrensel hukuk ilkesini ve insan haklarını, her türlü demokratik yaklaşımı tamamen ortadan kaldırmaktadır. Fikirlerle ve politikalarla başa çıkamayan iktidar, çaresizliğinden tutuklamalara başvurmaktadır. Hiçbir iktidar zulüm ve baskıyla abat olmamıştır. Bu iktidara karşı muhalefet eden tüm yapıları siyaset alanından silme çabaları sonuçsuz kalacaktır. Baskı, imha ve tutuklamalarla demokratik siyaset yapanları yıldırmak isteyenlere boyun eğilmesi söz konusu değildir. Hukuksuz olarak tutuklanmış olan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek’in duruşmasında serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

Kaynak: Birgun.net