Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, darbe girişinin perde arkasında 'Büyük Ortadoğu Projesi' olduğu söyledi.

'da yer alan habere göre, Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde düzenlenen SP İl Divan Toplantısı, Ticaret ve Sanayi Odası salonunda yapıldı. Toplantıya katılan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, TBMM binasının ilk kez 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında bombalandığını hatırlattı.

Darbe girişiminin, siyonizmin planının tıkır tıkır işlediğini gösterdiğini öne süren Kamalak, "Darbe girişiminin perde arkasında Büyük Ortadoğu Projesi var. Irkçı siyonizm, projesini tıkır tıkır işletiyor. Kendimizi toparlamak durumundayız. Allah yardım eyledi ve her şeye rağmen ucuz atlattık" dedi. Ülkenin güvenliği için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Mustafa Kamalak şunları söyledi:

"Bir gecede ileri demokrasimizde binlerce vakıf, dernek kapatılabiliyor. 30, 40 yıldır ter dökülen, uğruna çaba sarf edilen bir kısım üniversiteler bir gecede kapatılabiliyor. 1-2 gün içerisinde 40 bin üzerinde insan tutuklanabiliyor. Birkaç gün içerisinde 50-60 bin civarında kamu görevlisinin işine son verilebiliyor. 'Verilmesin' de denilebilir. Biz diyoruz ki işler bu noktaya gelmemeli. Elbette ülkenin güvenliği, esenliği için gerekli tedbirler alınmalıdır. Hakikatin yanında yer almamız lazım."

Kaynak: Birgun.net